Loader

Wat is bruto vloeroppervlak?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Bruto vloeroppervlak of afgekort BVO staat voor de optelsom van de vloeroppervlakte over alle bouwlagen. Er wordt gemeten op het vloerniveau aan de buitenzijde van opgaande scheidingswanden en constructies om de ruimte heen. Dit kan het oppervlak zijn om te wonen, de berging en buitenruimtes die tot het gebouw behoren. Meer over de bruto vloeroppervlak definitie en hoe je deze kunt berekenen lees je op deze pagina.

Wat is bruto vloeroppervlak?

Bij de analyse van gebouwen wordt de BVO bepaald, bijvoorbeeld om investeringen te plannen of de energiebehoefte te berekenen voor een pand. Daarnaast is er het netto vloeroppervlak (NVO) of ook wel nuttige vloeroppervlakte (NO) wat staat voor het deel wat effectief gebruikt kan worden. Dan is er ook nog de vrij verhuurbare oppervlakte (VVO) en het functioneel oppervlak (NFO). De meting van gebouwen valt onder de NEN2580.

Hoe moet je bruto vloeroppervlak berekenen?

Er zijn een aantal zaken die tot de BVO behoren, en ook delen die zijn uitgesloten van deze berekening:

  • Een buitenruimte die ingesloten is of een terras.
  • Trappen, loopbruggen en liftkokers.
  • Zolders die bruikbaar zijn.
  • Een ruimte die overdekt is maar aan één of twee zijden open is.
  • Uitsparingen, nissen en uitbouwen die kleiner zijn dan een halve vierkante meter behoren niet tot de BVO.
  • Patio’s, vides en schalmgaten met een oppervlakte groter dan vier vierkante meter behoren niet tot de BVO.

Toegangswegen, tuinen, zolders die niet bruikbaar zijn, en nog een aantal andere delen van het pand vallen ook niet onder het bruto vloeroppervlak.

Niet altijd meten vanaf de buitenzijde

Er zijn situaties waarin het niet mogelijk is om te meten vanaf de buitenzijde. In die gevallen zal er van binnenuit gemeten worden langs de kale muur. Naast de kosten voor verhuur of verkoop van bijvoorbeeld winkelruimte, kan deze informatie ook gebruikt worden om bijvoorbeeld te berekenen hoeveel capaciteit de verwarming of airconditioning nodig heeft.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close