Loader

Wat is een bridge page?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Een bridge page is een pagina die doorgaans alleen banners en links bevat naar andere websites, met als doel inkomsten te genereren via koppelingen naar betaalde diensten of producten. Hoewel de grens tussen bridge pages en affiliate marketing niet altijd even duidelijk is, is er wel degelijk een groot verschil. Wat is bridge page en hoe voorkom je dat Google je blokkeert?

Definitie bridge page

Een bridge page geeft al direct aan wat de functie is; het is een virtuele brug naar de website die je eigenlijk wilt bezoeken. Dit soort pagina’s zijn vaak te vinden op ooit populaire domeinnamen die zijn opgekocht, en nu alleen nog maar als brug fungeren naar andere websites. Ook alternatieve schrijfwijzen voor populaire sites worden vaak gebruikt in de hoop dat mensen een URL verkeerd intypen in de adresbalk.

Verschil met affiliate marketing

Hoewel affiliate marketing ook werkt op het principe van linken naar een dienst of product, is het verschil dat er bij affiliate marketing een bepaalde meerwaarde wordt gegeven aan de bezoeker. Naast links en banners wordt er informatie gegeven over een relevant onderwerp. De objectiviteit van de inhoud is hierbij van ondergeschikt belang, het dient wel originele content te zijn. Een bride page biedt geen noemenswaardige meerwaarde, het is slechts een manier om met een minimum aan inspanning een maximaal rendement te behalen.

Bridge pages en Google

Het gebruik van dit soort “bruggen” levert geen voordeel op voor de bezoeker, daarom zorgen zoekmachines als Google ervoor dat dit soort websites niet meer in de zoekresultaten verschijnen. Het is daarmee van belang dat een affiliate marketing pagina niet wordt gezien als een bridge page. In principe moet je als aanbieder altijd uitgaan van een meerwaarde voor de bezoeker. Kort door de bocht; Wanneer een pagina geen functie heeft, behoort deze ook niet online te staan. Een SEO specialist kent de belangen van de relevantie van een pagina. Een alternatief voor dit soort pagina’s is een affiliate link die direct doorverwijst naar de bestemming, waarbij de “tussenpersoon” wel een financiële compensatie ontvangt.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close