Loader

Wat is een affiliate?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Een affiliate is een persoon die een product of dienst promoot, en daar na een succesvolle transactie een commissie voor zal ontvangen. Bij affiliate marketing is er doorgaans sprake van ‘no-cure-no-pay’ constructie waarbij alleen betaald wordt wanneer de gewenste conversie heeft plaatsgevonden. Wat is de affiliate betekenis en hoe wordt een conversie geregistreerd?

Wat is een affiliate?

Amazon banners zijn een bekend voorbeeld van affiliate marketing. Een website zoals een blog plaats banners met producten die overeenkomen met de blog artikelen. Een bezoeker klikt op de banner en koopt het product via Amazon. De blogger ontvangt hiervoor een commissie. Het is ook mogelijk om een volledige webpagina in te richten ter promotie van een product of dienst. De aanbieder zorgt niet voor de productie, en heeft ook geen eigen voorraad, maar brengt wel nieuwe klanten aan voor de producent. Na het voltooien van de conversie zal er een commissie uitgekeerd worden. Dit kan een percentage van de omzet zijn, een vast bedrag of beide. Hoewel het vaak financiële transacties betreft is dit niet altijd het geval. Het is ook mogelijk dat een website graag nieuwe bezoekers trekt, de beoogde conversie zal vooraf vastgelegd worden in de overeenkomst. In tegenstelling tot normaal adverteren wordt alleen bij een succesvolle conversie uitgekeerd. Het verhogen van de zichtbaarheid is dus normaal gesproken niet voldoende.

Vastleggen van conversie

Een belangrijk onderdeel van affiliate marketing is het registreren van de bron waardoor een conversie plaatsvindt. Dit wordt bijgehouden door cookies. Wanneer een klant via meerdere affiliates een verkoop pagina heeft bezocht zal normaal gesproken alleen de laatste affiliate een commissie ontvangen. De levensduur van een dergelijke cookie kan afwijken. Naast bedrijven die direct samenwerken met affiliates zijn er ook netwerken die diverse producten en diensten aanbieden om op deze wijze te verkopen. Ook hierbij geldt normaal gesproken weer een no-cure-no-pay constructie.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close