Loader

Wat is een Advertentienetwerk?

Advertentienetwerk
 
Online Marketing Begrippen

Een advertentienetwerk is een organisatie die advertenties koppelt aan een specifiek medium of doelgroep. Het doel is om een boodschap bij de juiste ontvanger te brengen. Dit kan zowel via traditionele media zijn of via een website. Wat is een advertentienetwerk, en welke rol speelt Google Ads binnen deze netwerken?

Definitie advertentienetwerk

Een adverteerder wil uiteraard maximaal resultaat behalen uit een advertentie. Een bakker in Zuid Limburg zal er niet voor kiezen om te adverteren in een publicatie die alleen in Friesland wordt verspreid, om maar een voorbeeld te noemen. In plaats van zelf te bepalen waar de advertentie gepubliceerd wordt, kan dit proces worden uitbesteed aan een advertentienetwerk. Dit is de organisatie die zich tussen aanbieder en publicist bevindt, en op basis van vooropgestelde criteria de juiste kanalen bepaalt. Er zijn uiteenlopende content types mogelijk waaronder teksten, afbeeldingen, banners of video advertenties.

Inzicht in bereik

Met name online is het bereik eenvoudig te registreren. Daarbij wordt gekeken naar meetpunten zoals het aantal impressies, het aantal kliks of conversieratio. De doelstelling van de adverteerder speelt hierbij een belangrijke rol. Is het doel bijvoorbeeld een merk meer bekendheid te geven, of om meer producten te verkopen? Door zeer gericht te adverteren kan met een beperkt budget een maximaal resultaat worden bereikt.

Wat is Google Ads?

Google Ads is een advertentienetwerk dat zich richt op de bekende zoekmachine. Advertenties worden gekoppeld aan zoekopdrachten, die nog verder verfijnd kunnen worden met bijvoorbeeld de geografische locatie. De weergave wordt bepaald op basis van een bieding systeem. De adverteerder bepaalt zelf het besteedbare budget en de kosten die men wil betalen. Met het groeiende aantal diensten dat verwerkt wordt op de zoekresultaten pagina, is het mogelijk om naast standaard pagina’s ook te adverteren met directe koppelingen naar een productpagina of via de locatie op Google Maps.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close