Gratis kansenonderzoek t.w.v. € 400,-
90% van de bedrijven laat online groeikansen liggen

Meer bezoekers, aanvragen en conversies genereren
Uitgebreide en concrete analyse
Op maat gemaakt door onze specialisten

Meer bezoekers

Trek meer relevante bezoekers naar je website, overtuig ze van jouw product of dienst en zie je klantenbestand groeien.


Voor Google én mens

Mooie teksten schrijven die niet gelezen worden: dat is zonde. Met SEO copywriting schrijf je prettig leesbare teksten die goed vindbaar zijn.


Meetbare doelen

Ga je met DoubleSmart in zee? Dan stellen we concrete, meetbare doelen op. Wat wil je bereiken? Op basis daarvan schrijven we pakkende copy.

Wat is SEO copywriting?

SEO copywriting is het schrijven van online teksten die een tweeledig doel hebben: verkopen én het goed doen in de zoekmachine.

Een copywriter schrijft om zijn lezer te overtuigen. Hij wil hem bijvoorbeeld aanzetten tot het kopen van een nieuwe laptop of het afnemen van een verhuisdienst. Een copywriter verplaatst zich in zijn ideale publiek (de doelgroep) en bepaalt vanuit dat punt hoe hij zijn tekst insteekt. Wat heeft de potentiële klant nodig, welke doelen en wensen koestert hij? Op basis van deze informatie schrijft een copywriter sterke, wervende teksten die doen wat ze moeten doen: overtuigen en verkopen.

Maar als de teksten van een copywriter niet gelezen worden, wordt er niemand overtuigd en wordt er niets verkocht. Wist je dat 93% van de online ervaringen bij een zoekmachine begint? Dat is dus hét kanaal om je teksten daadwerkelijk gelezen te krijgen. Zoekmachine optimalisatie (oftewel SEO, search engine optimization) is daarom onmisbaar als je teksten voor online schrijft (en je wilt dat ze gelezen worden).

En zo komen we bij SEO copywriting. Hierbij kijkt de copywriter niet alleen naar de behoeften van de menselijke lezer, maar houdt hij ook rekening met de zoekmachine. Een tekst geschreven door een SEO copywriter leest dus niet alleen lekker weg voor een menselijk publiek, maar wordt ook goed begrepen door zoekmachines zoals Google.

Vraag een gratis kansenonderzoek aan ter waarde van € 400,-

Iedereen kan schrijven… Toch?

Deze tekst is geschreven door iemand met schrijfervaring. Hoe je dat merkt? De zinnen lezen fijn omdat ze van afwisselende lengte zijn, bijvoorbeeld. De woordkeuze is gevarieerd. En als het goed is, is er hier nergens een d/t-fout te bekennen.

Copywriting is iets anders dan gewoon een tekstje neerkladden en het internet op slingeren. Een goede copywriter besteedt aandacht aan correcte taal, passende stijl, tone of voice, het doel van de tekst, de behoeften van de doelgroep en nog veel meer. Met goed geschreven copy maak je het verschil: haken je lezers af of hangen ze aan je digitale lippen?

Iedereen kan SEO trucjes toepassen… Toch?

Misschien denk je dat SEO copywriting simpel is, want: je past toch gewoon wat trucjes toe waarmee je het Google naar de zin maakt?

Vroeger was dat misschien zo. Toen kwam je nog weg met keyword stuffing (heel vaak één zoekwoord in een tekst proppen), maar het algoritme van Google is inmiddels volwassen geworden. Die hecht nu ook veel waarde aan inhoud, leesbaarheid en het bedienen van de menselijke lezer. Met ouderwetse ‘trucjes’ kom je er dus niet meer.

De meerwaarde van een goede SEO copywriter.

Een SEO copywriter weet de balans te vinden tussen elementen die de menselijke lezers prettig of leuk vinden en elementen die het Google makkelijk maken om de tekst te begrijpen en op waarde te schatten.

De leesbaarheid lijdt niet onder de SEO en de vindbaarheid lijdt niet onder de menselijke factor. Dat is mogelijk!

Als je ervoor kiest om werk te maken van je teksten en content, dan kun je daar veel uit halen. Meer bezoekers op je website, meer klanten in je webshop en een hogere klanttevredenheid, om maar wat te noemen. Een SEO copywriter timmert met plezier én efficiëntie aan de weg naar je online doelstellingen.

Vraag een gratis kansenonderzoek aan ter waarde van € 400,-

SEO copywriting uitbesteden

Wil je aan de slag gaan met SEO copywriting? Dat kunnen wij alleen maar toejuichen. Maar zoals we hierboven al beschreven, is het makkelijker gezegd dan gedaan om content te creëren die zowel verkopend als goed vindbaar is. Daarom is het slim om je SEO copywriting uit te besteden. Aan iemand die elke dag met tekst en vindbaarheid bezig is, bijvoorbeeld. Aan een taalvirtuoos die weet wat de lezer én Google graag zien in een goede tekst. Je snapt het: daarmee bedoelen we een goede SEO copywriter.

SEO copywriter nodig?

Dan ben je bij DoubleSmart aan het juiste adres. Onze SEO tekstschrijvers schrijven ’s ochtends over laadkabels en verhuisdozen en ’s middags over Goudse streekproducten en lokale bouwprojecten. Met andere woorden: ze zijn echte kameleons als het aankomt op goede content. Daarnaast hebben ze een gedegen basis in SEO opgebouwd, waardoor SEO copywriting een eitje voor ze is.

Schakel de SEO copywriters van DoubleSmart in

Geloof ons: daar word je blij van. Onze specialisten duiken elke dag met veel plezier in de SEO en contentmarketing van al meer dan 150 klanten. Heb jij ook zin om een lovende review achter te laten? Dan is DoubleSmart het online marketing bureau dat je zoekt.

Hoe werkt dat, SEO copywriting uitbesteden aan DoubleSmart? We beginnen natuurlijk niet halsoverkop, maar we zorgen ervoor dat we jouw onderneming (bijna) even goed leren kennen als jij ‘m kent. Je stelt je aan ons voor en vertelt over je bedrijf en branche. Wie is je doelgroep? Wat zijn je doelstellingen? Wat verwacht je van ons en wat verwachten wij van jou? Als de briefing helder is, gaan we voor je aan de slag. We schrijven bijvoorbeeld landingspagina’s waar je meetbaar meer leads uit haalt en blogs die hoog scoren in Google. De schrijfstijl van de teksten is helemaal afgestemd op jouw wensen en de behoefte van de doelgroep.

Het is belangrijk om te begrijpen dat SEO een spelletje is voor op de lange termijn. Dat betekent dat de teksten die onze copywriters schrijven, waarschijnlijk niet morgen al op nummer één staan in Google. Maar het betekent wel dat professionele SEO copywriting ook in de toekomst nog zijn vruchten afwerpt.

SEO copywriting als onderdeel van een SEO strategie

Onze SEO copywriters doen er alles aan om hun teksten zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor zowel de menselijke lezer als de zoekmachine-algoritmes. Maar vooral in branches met veel concurrentie is SEO copywriting alleen niet voldoende om naar de eerste zoekresultatenpagina of zelfs de top 3 van Google te klimmen. Daarom is het verstandig om SEO copywriting te integreren in een bredere online strategie, waar ook de techniek en autoriteit van je website verbeterd worden. Met een holistische SEO aanpak bereik je de beste resultaten, dat zien wij dagelijks in de praktijk.

Gelukkig kun je voor andere SEO diensten ook bij DoubleSmart terecht! Als je het ons vraagt, is het het beste om aan alle drie de pijlers van SEO te werken. Dat zijn content, techniek en autoriteit. Wat houden die termen in? Content is alles wat informatie overbrengt. SEO copywriting valt hier dus onder, net als contentcreatie. Technische SEO richt zich op wat er onder de motorkap van je website gebeurt. We zorgen er bijvoorbeeld voor dat de URL-structuur van de website logisch in elkaar zit. Tot slot heeft autoriteit alles te maken met het verwerven van kwalitatieve backlinks, oftewel linkjes die van andere websites naar de jouwe wijzen. Als je je linkbuilding uitbesteedt, zorgen wij ervoor dat je een mooi, sterk linkprofiel opbouwt.

Gratis kansenonderzoek t.w.v. € 400,-
90% van de bedrijven laat online groeikansen liggen

Meer bezoekers, aanvragen en conversies genereren
Uitgebreide en concrete analyse
Op maat gemaakt door onze specialisten

Wat klanten zeggen

Gerjan Van Sleen

11-12-2017
Het eerste online marketing bureau dat echt z’n woorden nakomt. Marktconforme prijzen en persoonlijke begeleiding. Ook uitstekende kennis van zaken en denken echt mee met de klant. Geen onnodige kosten. Aanrader!

Knippen & zo Bussum

09-01-2019

Wij werken sinds 2015 met DoubleSmart. Zij hebben er voor gezorgd dat wij goed vindbaar zijn. Aanrader!

Danielle van der Kraan

24-12-2019

DoubleSmart is een fijn online marketing bureau om mee samen te werken. Met vriendelijke medewerkers die je helpen en waar je terecht kunt voor advies.

Tom Rullens

17-08-2020

Zeer goed tevreden! Vanaf begin dit jaar zijn wij overstapt met onze internet marketing naar DoubleSmart. Vanaf het eerste contact viel de professionaliteit van dit team op. De bedoeling was dat wij alleen met Adwords zouden overstappen. Na overleg over onze vorige strategie heeft DoubleSmart voor ons een nieuwe strategie bedacht voor meerdere kanalen. Dit heeft nu tot gevolg dat wij veel beter scoren met zowel SEO, SEA en social media. Door de investering in DoubleSmart besparen wij nu maandelijks advertentiebudget terwijl de resultaten stijgen.

Dimphi van Amen

18-06-2018

Professionals die de afgelopen jaren diverse opdrachtgevers van mij een enorme boost hebben gegeven met de SEO. Ze denken actief mee voor ieder budget en doelstellingen. De resultaten zijn al snel zichtbaar en ze zijn altijd beschikbaar om te sparren over de resultaten of snel te schakelen daar waar nodig. Double Web heeft ook websites en webshops gebouwd voor opdrachtgevers van mij. Helder proces bij het bouwen, workshop uitstekend verzorgd en zeer tevreden met het eindresultaat.

Aan de slag?

Veelgestelde vragen over SEO copywriting

Wat is SEO copywriting?

SEO copywriting is het schrijven van online teksten die een tweeledig doel hebben: verkopen én het goed doen in de zoekmachine. Een copywriter schrijft wervende teksten, en SEO staat voor search engine optimization oftewel zoekmachineoptimalisatie. Een specialist in SEO copywriting schrijft dus teksten die de lezer overtuigen om een product te kopen of een dienst af te nemen én die het zoekmachines zoals Google makkelijk maken om te begrijpen waar de content over gaat. Resultaat: je webpagina’s genereren veel leads en staan hoog in Google.

93% van de online ervaringen begint in de zoekmachine. Daarom is het belangrijk om op dat kanaal prominent aanwezig te zijn. Tenminste, als je meer klanten wilt en een online groeiambitie hebt. Als er geen goede content en copy op je website staat, zul je nooit zichtbaar kunnen worden in Google. Met SEO copywriting creëer je content die het goed doet in Google én die potentiële klanten overtuigt van de kwaliteit van jouw producten of diensten.

Misschien denk je: iedereen kan wel een tekstje schrijven en wat SEO trucjes toepassen. Maar wij zijn het daar niet mee eens: SEO copywriting is een vak. Natuurlijk kun je er zelf mee aan de slag gaan. Maar waarschijnlijk loop je dan tegen het volgende probleem aan: je stopt er veel tijd in, maar je haalt niet de gewenste resultaten. Bovendien heb je minder tijd over voor je eigen werk, zoals het leiden van je onderneming. Daarom is het verstandig om je SEO copywriting uit te besteden aan een professioneel online marketing bureau waar de copywriters jarenlange ervaring hebben en een passie voor het vak. Dan weet je zeker dat de geschreven teksten van hoge kwaliteit zijn, de werkzaamheden op de juiste manier worden aangevlogen en er efficiënt met de beschikbare tijd wordt omgegaan. Zo kun jij je met een gerust hart bezighouden met je eigen passie.

Als gespecialiseerd online marketing bureau staat DoubleSmart voor je klaar om je te helpen met je SEO copywriting. Het maakt niet uit in welke branche of niche je je bevindt: onze specialisten duiken er graag in. We stellen samen met jou een strategie op en voeren vervolgens natuurlijk de SEO copywriting werkzaamheden uit. Regelmatig hoor je van ons wat de resultaten van onze inspanningen zijn. Meer weten over wat DoubleSmart voor jou kan doen? Bel ons gewoon eens!

SEO Copywriting SEO Copywriting