Loader

Wat is artikelmarketing?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Artikelmarketing is een manier om producten en diensten meer zichtbaarheid te geven door teksten online te publiceren die in meer of mindere mate over deze producten of diensten gaan. Het vergroot de kans om mensen bekend te maken met een merk, product of dienst om er vervolgens de verkoop mee te stimuleren. Ook zorgt deze vorm van marketing voor zoekmachine optimalisatie. Wat is artikelmarketing en hoe kan dit verkopen stimuleren?

Artikelmarketing: Één van de oudste vormen van online marketing

Artikelmarketing behoort tot de oudste vormen van online marketing, en wordt nog steeds veel toegepast. De aanbieder van producten en diensten schrijft content met een balans tussen informatie en commerciële uitingen. Deze content wordt via een externe website of blog gepubliceerd. Dit kan een specifieke website zijn voor alleen deze content, vaak zijn het niche websites en blogs waar veel bezoekers komen met dezelfde interesses.

Wie schrijft de artikelen?

De aanbieder van de producten of diensten verzorgt deze content. De artikelen kunnen uitbesteed worden aan een copywriter, of intern door marketing professionals worden opgesteld. Het proces van content creatie vindt plaats bij de aanbieder en staat los van de website die de content zal publiceren. Een samenwerking tussen deze twee partijen kan wel bevorderlijk zijn om de bezoeker relevante artikelen aan te bieden van een goede kwaliteit.

Optimalisatie van content

Bij artikelmarketing zijn er verschillende factoren die het succes van een campagne kunnen bevorderen zoals:

  • SEO om de vindbaarheid in zoekmachines te verbeteren.
  • De wijze waarop een product of dienst naar voren komt in de artikelen.
  • Doelgroepgericht schrijven in de stijl die het uiteindelijke publiek zal aanspreken.
  • De juiste balans tussen feitelijke informatie en de commerciële boodschap.

Subtiele online marketing

Artikelmarketing vereist een andere stijl van schrijven dan reguliere advertentieteksten. De nadruk ligt op informeren, niet verkopen. Binnen een grotere marketingstrategie kan deze vorm van online marketing de zichtbaarheid van een merk, dienst of product helpen te vergroten zonder te commercieel over te komen.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close