Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Met een content strategie worden alle aspecten van de content op een website afgestemd op de behoefte van de bezoeker én van de aanbieder. Content is alles wat zichtbaar is op de website zoals tekst, afbeeldingen, video en ook het productassortiment in een webshop. Wat is content strategie en welke overwegingen zijn daarbij van belang?

Definitie content strategie

Wanneer bezoekers op een website terecht komen hebben zij een doel voor ogen. Denk aan informatie opzoeken, een product kopen of wellicht even lachen tijdens de pauze op kantoor. Met de content strategie probeer je zo optimaal mogelijk te voldoen aan deze behoeften. Aan de andere kant heb je de doelstellingen van de aanbieder. Dit kan een dienstverlener zijn, een webshop of een blog over een specifiek onderwerp. Met de content strategie houd je rekening met de bezoeker maar ook met de aanbieder. Dit zijn het soort vragen die gesteld worden bij het bepalen van de strategie:

  • Wat ga je publiceren?
  • Waar ga je publiceren?
  • Wanneer ga je publiceren?
  • Waarom ga je publiceren?

De laatste vraag is misschien wel de voornaamste. Er zijn veel websites die zoveel mogelijk informatie publiceren in de hoop meer bezoekers of (potentiële) klanten te bereiken. Maar dit kan ook averechts werken omdat de doelstellingen niet meer duidelijk zijn, en de doelgroep in verwarring raakt of overspoeld wordt met informatie. Daar komt nog bij dat de kwaliteit van de content ook bewaakt moet worden, dit zorgt tevens voor zoekmachine optimalisatie

Content strategie brengt belangen in balans

Een aanbieder van content heeft diverse belangen zoals omzet maken, hoge bezoekersaantallen trekken of de marktwaarde vergroten. De bezoeker heeft een ander set persoonlijke belangen. Door content creatie zoals de teksten, afbeeldingen, video’s, producten en alle andere content af te stemmen op de doelstellingen van beide partijen creëer je een balans in de informatievoorziening. Bij de content strategie wordt hiervoor een nauwgezette planning gemaakt.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z