147%

groei in organisch verkeer


513%

groei in organische conversies


56%

groei in organische vertoningen

Klantvraag

In juli 2020 klopte Donselaar bij ons aan om voor donselaarstructures.nl aan de slag te gaan met zoekmachine optimalisatie. In eerste instantie was de vraag om enkel linkbuilding uit te gaan voeren. Bij het uitvoeren van het kansenonderzoek kwamen we er achter dat er op de website zelf ook nog genoeg kansen lagen op het gebied van SEO. Uiteindelijk zijn we gestart met on-page SEO werkzaamheden en linkbuilding.

Donselaar was erop gebrand om de perfecte SEO-partner te vinden voor alle websites die ze beheren. Daarom kregen verschillende online marketing bureaus 3 maanden lang de kans om aan een van de domeinen van Donselaar te werken. Wij waren er hier eentje van. Het feit dat we inmiddels nog steeds volop aan de slag zijn voor Donselaar, zegt genoeg. Donselaar heeft ons daarnaast ook de SEO van twee van hun andere domeinen toevertrouwd!

SEO

Donselaar Structures was zelf al bezig met zoekmachine adverteren, maar wilde uitbreiden naar andere kanalen, onder andere SEO. Dat kanaal zou worden uitbesteed in plaats van zelf beheerd. Zelf heeft Donselaar aardig wat mankracht aan de marketingkant, waardoor we in relatief korte tijd veel impact hebben kunnen maken. De belangrijkste punten die we hebben geoptimaliseerd zijn:

  • Websitestructuur / interne linkstructuur
  • Metadata
  • Autoriteit / linkprofiel

Websitestructuur en interne linkstructuur

De eerste belangrijke stap die genomen moest worden was het verbeteren van de websitestructuur. Met de SEO-strategie zijn we erachter gekomen dat er te veel pagina’s waren die dezelfde zoekintentie targetten. Hierdoor ontstond er interne concurrentie en dat was niet bevorderlijk voor de posities in Google. De eerste stap was dan ook het in kaart brengen van de ideale websitestructuur. Op basis daarvan zijn we pagina’s gaan samenvoegen en optimaliseren voor een specifieke set aan zoektermen met dezelfde zoekintentie.

Daarna was het belangrijk om de interne linkstructuur op orde te krijgen. Er werd niet of nauwelijks intern gelinkt naar andere pagina’s. Hierdoor kregen de belangrijke pagina’s binnen de website niet genoeg waarde mee voor Google. Door de interne linkstructuur samen met de websitestructuur te optimaliseren zagen we al snel dat de juiste pagina’s opgepikt werden door Google. Dit verhielp het probleem van interne concurrentie grotendeels. Dat was zichtbaar in een duidelijke stijging in posities.

Metadata

Nu we de nieuwe pagina’s hadden aangemaakt, moesten deze worden voorzien van de juiste metadata. Dit is een relatief simpele optimalisatie die doorgaans veel impact maakt in de zoekmachines. Dit zagen we ook gebeuren bij Donselaar Structures. Bij de optimalisatie van de metadata houden we rekening met zowel Google als de gebruiker. Resultaat? Een CTR die met 45% is gestegen.

Autoriteit en linkprofiel

Tegelijk met het optimaliseren van de website zijn we begonnen met linkbuilding voor Donselaar Structures. Om het maximale uit de backlinks te halen was het belangrijk dat er een perfecte websitestructuur als basis stond. Hierdoor kan de linkjuice zich goed over de website verspreiden en hebben meerdere pagina’s profijt van de linkbuilding inspanningen.

Het domein zelf had al enkele inkomende backlinks vergaard, maar nog niet genoeg om topposities te pakken op de belangrijkste zoektermen. Daarom hebben we gekeken naar de top 10 van de belangrijkste zoektermen en wat er qua backlinks nodig is om op deze zoekopdrachten beter te scoren dan de concurrenten. Op basis van deze inzichten zijn we efficiënt aan de slag gegaan met linkbuilding. De SEO is dus op een complete manier aangepakt, waardoor we deze mooie resultaten hebben behaald in relatief korte tijd!

Resultaten SEO.

Na de eerste 3 maanden

+147% verkeer

+513% conversies

+56% vertoningen

+45% CTR van de site

Gratis kansenonderzoek t.w.v. € 400,-
90% van de bedrijven laat online groeikansen liggen

Meer bezoekers, aanvragen en conversies genereren
Uitgebreide en concrete analyse
Op maat gemaakt door onze specialisten
Enthousiast geworden?

Enthousiast geworden over het resultaat voor Donselaar Structures? Neem dan contact met ons op!