Loader

Wat is een keyword?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Een keyword is een sleutelwoord dat het onderwerp of de inhoud van een webpagina beschrijft. Zoekmachines maken gebruik van deze keywords om pagina’s te koppelen aan zoekresultaten. Daarom is het gebruik van deze termen van groot belang voor zoekmachine optimalisatie ofwel SEO. Wat is keyword en hoe bepaal je welke keywords van belang zijn om hoger te scoren in Google?

Definitie keyword

De meeste mensen zoeken niet via Google met grammaticaal correcte zinnen, er wordt vaak alleen op een specifiek zoekwoord gezocht. Wanneer een webpagina gebruik maakt van deze specifieke termen, zal de zoekmachine deze pagina’s hoger weergeven in de zoekresultaten dan pagina’s waar het zoekwoord niet op voorkomt. De algoritmen om webpagina’s te indexeren en de relevantie te bepalen zijn veel complexer dan alleen een keyword opsporen, toch wegen zoektermen zwaar bij het bepalen van de positie in de zoekresultaten.

Longtail keywords

Wanneer je zoekt op “kapsalon” is het mogelijk dat je trek hebt, of dat het tijd wordt voor een nieuw kapsel. Hoewel veel mensen zoeken op een specifiek keyword, is dat vaak niet voldoende om de juiste zoekresultaten weer te geven. Dit kan aan de kant van de zoekende partij worden opgelost door meer woorden in te geven zoals “kapsalon shoarma” of “kapsalon haar knippen”, daarnaast proberen zoekmachines ook context te geven aan de zoekopdrachten. Door gebruik te maken van “longtail keywords”, termen met meer woorden, kun je de vindbaarheid en met name ook de relevantie van de pagina’s verbeteren.

Zoekmachine advertenties

Naast SEO om hoger te scoren op zoektermen, kun je ook adverteren op een specifiek keyword in de zoekmachines. Hoe vaker er gezocht wordt op een woord, hoe hoger de prijs zal uitvallen.

Naast het gebruik van een specifiek keyword op een webpagina, is het gebruik van longtail keywords, synoniemen en kwalitatief hoogwaardige inhoud ook van belang om een pagina goed vindbaar te maken.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close