Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Instagram is een sociaal netwerk dienst met nadruk op foto en video content. Er is een website en een app versie, waarvan de app meer mogelijkheden biedt. Naast individuele berichten is het mogelijk om een doorlopend verhaal te vertellen. Het bedrijf zou in 2012 worden overgenomen door Facebook, ondanks de integratie van functionaliteit blijft het platform actief naast de social media dienst van het moederbedrijf.

Wat is Instagram?

Het social media platform Instagram heeft in de loop der jaren diverse transformaties ondergaan. Het begon als betrekkelijk eenvoudige app voor iOS toestellen om foto’s te maken en delen. Het vierkante foto formaat en de filters die destijds vernieuwend waren bleken onderscheidende te zijn. Later zou de app ook op Android verschijnen, een deel van de functionaliteit is ook via de browser beschikbaar. De overname door Facebook heeft geleid tot een grotere nadruk op social media interactie, concurrenten als Snapchat hebben Instagram geïnspireerd tot nieuwe functies waaronder Instagram Story, een visuele tijdlijn die een verhalend element introduceert. De adoptie door de creatieve wereld en Influencers zorgt voor een afwijkende gebruikersgroep in vergelijking met bijvoorbeeld Facebook.

Influencer marketing

Een belangrijk onderdeel van Influencer marketing is zichtbaarheid. Instagram leent zich voor de promotie van personen, merken en producten. Pictame, nu geïntegreerd binnen Piwox, stelt marketing professionals in staat om statistieken in meer detail te analyseren dan standaard mogelijk is. Zover zelfs dat er kritiek op is gekomen vanwege mogelijke privacy schending. IG Stories is een functie op Instagram met functionaliteit die voor een deel apart werkt van de standaard applicatie. Influencers worden gestimuleerd om met foto’s en video content doorlopend een verhaal te vertellen, gebruikers aan zich te binden en commerciële content te promoten. Een onderscheidende beperking van IG Stories is een tijdlimiet van maximaal 24 uur om een verhaal te publiceren. Dit doet veel denken aan de insteek van Snapchat, wat in beginsel beelden direct zou wissen van de server nadat ze bekeken waren door de ontvanger.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z