Loader

Wat is Contentmarketing?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

Content marketing is een vorm van marketing waarbij diverse vormen van content zoals afbeeldingen, videoclips en downloads worden aangeboden met als doel de bezoeker te converteren of aan te zetten tot een actie. Contentmarketing maakt een belangrijk deel uit van een strategie om nieuwe klanten te werven en de zichtbaarheid van een merk, product of dienst te stimuleren. Wat is content marketing en wat zijn de voornaamste redenen om deze vorm van promotie in te zetten?

Definitie content marketing

De betekenis van contentmarketing is behoorlijk breed, niet alleen wat betreft de redenen om deze strategie toe te passen, ook in de contenttypen die aangeboden worden. Laten we beginnen met de meest voorkomende doelstellingen:

  • Aandacht trekken van de beoogde doelgroep.
  • Uitbreiden van het klantenbestand.
  • Genereren van leads.
  • Aantal verkopen stimuleren.
  • Merkbekendheid uitbreiden.
  • Interactie opzoeken met de online gemeenschap.

Contentmarketing betekenis

In plaats van adverteren wordt er op basis van inhoudelijke content een boodschap overgebracht. De promotionele actie is niet direct gericht op een product of dienst, maar biedt op zichzelf een waarde aan de bezoeker en mogelijk ook afnemer. Het aanbod moet daarmee op zichzelf kunnen staan, en een meerwaarde bieden voor de persoon die deze content onder ogen krijgt. Dit zijn enkele contenttypen die hiervoor worden ingezet:

  • Een e-book dat als download wordt aangeboden met bijvoorbeeld tips over een specifiek onderwerp.
  • Handige instructievideo’s die gerelateerd zijn aan een productaanbod.
  • Een Infographic die op visuele wijze informatie presenteert aan de bezoeker.
  • Een blog met interessante artikelen over een onderwerp dat aansluit bij de producten of diensten van de aanbieder.

Hoewel de term sinds 1996 gebruikt wordt, bestaat deze vorm van marketing al veel langer. Zo publiceerde Benjamin Franklin in 1732 al de “Poor Richard’s Almanack” om zijn drukwerk bedrijf te promoten. Ook de Michelin gids van de autobanden fabrikant dient ter promotie van de producten. De restaurantgids biedt autorijders informatie over restaurants die op de route liggen. Sommige vormen van content marketing zijn dusdanig succesvol dat ze na verloop van tijd een op zichzelf staand product worden.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close