Loader

LinkedIn marketing

Slimme B2B-advertenties met hoge conversieratio

LinkedIn is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot meer dan een online mapje voor visitekaartjes en een cv. Intussen is het een soort zakelijk Facebook geworden: je deelt er je hele zakelijke wel en wee, vraagt om hulp, deelt kennis en leert er van vakgenoten. LinkedIn staat bekend om zijn hoge betrokkenheid en dat is natuurlijk goed nieuws voor LinkedIn adverteerders. Adverteer jij al op LinkedIn?

 
LinkedIn marketing

Kies jouw doelgroep

LinkedIn geeft je de mogelijkheid om de doelgroep(en) voor je advertentiecampagnes heel specifiek uit te kiezen. Selecteer bijvoorbeeld op basis van bedrijf, opleiding, leeftijd, studierichting, aantal jaren ervaring… Je ziet direct hoe groot je doelgroep is met de karakteristieken die jij uitkiest.

Perfect B2B-platform

Hoewel LinkedIn met zijn 4,7 miljoen Nederlandse gebruikers achterblijft bij Facebook met zijn 10,4 miljoen Nederlandse gebruikers, heeft LinkedIn een heel duidelijke perk: LinkedIn is hét platform voor B2B advertising. Richt je je op bedrijven en zakelijke relaties met je producten of dienstverlening?

Hoge conversieratio

Wat LinkedIn een zeer interessant advertentieplatform maakt: de conversieratio van bezoeker naar lead op het platform ligt met 2,74% hoog. Dat is heel wat hoger dan de conversieratio’s van Twitter en Facebook van bezoeker naar lead (respectievelijk 0,69% en 0,77%).

Daarom kies je voor adverteren op LinkedIn

Wil je B2B-klanten bereiken, dan is LinkedIn je ideale platform.

  • E-mailcampagnes draaien zonder e-mailadressen: wil je persoonlijke mails sturen naar mensen, maar heb je geen e-mailadressen en wil je geen tijd en middelen investeren om die te verzamelen? Via LinkedIn kun je persoonlijke berichten sturen waarmee je iedereen in je zelfgekozen doelgroep bij zijn naam aanspreekt. Een e-mailcampagne draaien was nog nooit zo gemakkelijk als op LinkedIn.
  • Steeds meer dagelijkse gebruikers en populair in Nederland: LinkedIn zit in de lift. Het aantal gebruikers in Nederland is ook in 2020 weer gestegen, maar vooral de stijging in het aantal dagelijkse gebruikers van de site is aanzienlijk met 24% in 2020. Nederland is sowieso een topland voor LinkedIn
  • Hoge betrokkenheid: op LinkedIn zijn bezoekers zakelijk actief. Ze zijn hun netwerk aan het uitbreiden, komen om kennis op te doen over hun vakgebied of werken op hun andere manier aan hun carrière. Deze basishouding maakt dat zij veel minder passief zijn dan bijvoorbeeld de Facebookbezoeker die in de pauze even door de posts van zijn vrienden heen scrolt. Het is niet voor niets dat de conversieratio van bezoeker naar lead op LinkedIn zo hoog ligt in vergelijking met andere online platforms.

Bekijk onze resultaten, onze werkwijze en de volledige video’s.

Ga naar de cases

LinkedIn marketing uitbesteden aan een specialist? We horen graag van je!

Contact

LinkedIn marketing uitbesteden

Waar je op social media platforms als Facebook en Instagram nog zou kunnen wegkomen met ads die meer creatief dan professioneel zijn, is de gebruiker van LinkedIn kritisch. Hoewel LinkedIn de laatste tijd informeler is geworden (we zien ‘u’ bijvoorbeeld plaatsmaken voor ‘je’), is de LinkedIn gebruiker nog steeds op zoek naar kwaliteit, naar diepgang en wezenlijke informatie.

Om je publiek doelgericht en professioneel aan te spreken via LinkedIn, is LinkedIn marketing uitbesteden daarom geen gek idee. Dan hoef je je ook niet te verdiepen in:

  • Biedstrategieën
  • Doelgroepsegmentatie
  • LinkedIn Analytics
  • CTR’s
  • InMail campagnes
  • Publicatieplanningen

LinkedIn marketing uitbesteden aan een specialist? Call us!

Contact
Jessica Jansen SEA-specialist DoubleSmart Jessica Jansen DoubleSmart

Jessica Jansen

Is af en toe tussen het sporten door op de werkvloer te vinden en haalt toch steeds die 40 uur/week (it’s a miracle). Houdt zowel online als offline van social. Gaat dan ook graag naar feestjes en festivals en is bij ons als online marketing specialist veel bezig met social. Wordt van niks blijer dan van campagnes die de klant groei opleveren.

0182-342062 linkedIn
Erik Dekker - SEA/PPC specialist DoubleSmart Erik Dekker

Erik Dekker

Eet graag taartjes met Jennifer Lawrence, maar dat is in de praktijk lastig te realiseren. Gelukkig wordt Erik ook blij van M&M’s met pinda’s en van het verzamelen van dvd’s en blu-rays, wat heel wat haalbaarder blijkt te zijn. Deze SEA-specialist haalt zijn energie niet alleen uit M&M’s, maar ook uit het opzetten van Ads campagnes die jouw doelgroep naar je website lokken.

0182-342062 linkedIn
Rick Zuidbroek Rick Zuidbroek

Rick Zuidbroek

Voelt als inhouse DJ altijd perfect aan wanneer er muziek aan moet, namelijk op de zeldzame tijdstippen waarop hij zelf even geen inspirerende speech houdt. Deze online marketeer pur sang adviseert je enthousiast over de beste strategie voor jouw bedrijf. Naast muziekmanagement valt ook algemeen management binnen zijn takenpakket.

0182-342062 linkedIn
LinkedIn marketing DoubleSmart

DoubleSmart als jouw LinkedIn marketing bureau

Op onze afdeling social media marketing bedienen we allerlei verschillende klanten: we maken Instagram advertenties voor aanbieders van afslankdruppels, LinkedIn ads voor softwareaanbieders voor de B2B-markt en doen Facebook marketing voor de verkoper van de allerbeste Goudse siroopwafel. Dagelijks optimaliseren we advertentiecampagnes, passen we biedstrategieën aan op basis van conversiedata en zetten we nieuwe campagnes op voor onze klanten.

Ook buiten social media houden we ons bezig met online marketing. Je kunt bij ons dus niet alleen terecht als je een LinkedIn marketing agency zoekt, maar juist ook als je op zoek bent naar een slimme, allesomvattende online marketing strategie om je merk en producten of diensten op een doeltreffende manier online onder de aandacht te brengen van jouw ideale klant.

Let’s get social!

Contact

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close