Maar wat kan die tool precies? En maakt het alle mooie beloftes waar?

In dit artikel gaan we in op:

  • Wat PPC Samurai is
  • Wat je ermee kunt
  • Ervaringen met PPC Samurai

Wat is PPC Samurai?

PPC Samurai is een tool voor het beheren van SEA campagnes en strategieën. Zelf beweert het de enige tool te zijn die PPC (Pay Per Click) strategieën en campagnes kan creëren, onderhouden en opschalen.

Dat is geen geringe claim. Daarom nemen we PPC Samurai verder onder de loep. Op welke manier maakt deze tool die grote claims waar en hoe kan het helpen om jouw campagnes te verbeteren?

Voordat we kijken naar de functionaliteiten van PPC Samurai, is het goed om duidelijk te hebben waar deze tool zich op richt. Zoals de naam al laat zien, richt deze Samurai zich op PPC marketing. Dat staat voor Pay Per Click, oftewel “betalen per klik” campagnes. Iedereen die zich met deze vorm van marketing bezighoudt, zal herkennen dat er veel factoren zijn die invloed hebben op de uiteindelijke klikprijs.

Daarom draait deze vorm van adverteren – de kern van adverteren in en via zoekmachines – om optimalisatie. Het voortdurend sleutelen aan en bijsturen van campagnes om het beschikbare advertentiebudget efficiënter te besteden en hier meer kliks (en dus bezoekers) aan over te houden.

Dat kan behoorlijk arbeidsintensief zijn. En daarom zijn SEA experts altijd op zoek naar tools die (delen van) hun werk kunnen automatiseren en stroomlijnen.

Dit kan PPC Samurai

Het doel van PPC Samurai is om het opzetten en beheren van SEA campagnes te vereenvoudigen. Lidmaatschap van de tool geeft je toegang tot een uitgebreid platform met onder meer:

  • Geavanceerd budget management. Je dagbudget is het kloppend hart van je zoekmachine campagnes. Dit goed beheren, maakt of breekt het succes. Daarom biedt PPC Samurai allerlei tools voor extra inzicht en het automatiseren van (het aanpassen van) biedingen.
  • Workflows die zoveel mogelijk van het bouwen en beheren van campagnes kunnen automatiseren.
  • Automatische inzichten brengen je geautomatiseerd op de hoogte van kansen die voor jouw account worden gespot, zodat je minder laaghangend fruit misloopt.

PPC Samurai werkt zowel met Google Ads als met Microsoft Ads. Dat betekent dat je de kracht van deze tool kunt inzetten voor de twee grootste advertentienetwerken en gericht kunt opschalen in beide kanalen.

Wat vonden anderen van PPC Samurai?

Online zijn verschillende beoordelingen te vinden van zoekmachine adverteerders die PPC Samurai beschrijven op dezelfde manier als de tool zelf. Dat wil zeggen, zij geven aan dat PPC Samurai:

  • Kostbare uren bespaart door veel werk te automatiseren
  • Eenvoudig te gebruiken is
  • Krachtige automatisering biedt

Natuurlijk blijft het afhankelijk van je eigen business of PPC Samurai voor jou iets toe te voegen heeft. Dat hangt onder meer af van hoe groot en ingewikkeld jouw gevoerde campagne is en hoe groot de concurrentie in je branche is.

Daarom is het fijn dat er – zoals bij zoveel software services – een gratis proefperiode beschikbaar is. Daarin kun je zelf ontdekken of deze tool voor jou de moeite waard is of juist niet

Meer weten over SEA? We hebben een hele SEA kennisbank voor je. Allemaal handige artikelen met bruikbare informatie die onze SEA specialisten met alle liefde delen met de wereld!

Veel gestelde vragen over PPC Samurai

Wat is PPC Samurai?

PPC Samurai is een tool voor het automatiseren en optimaliseren van PPC (Pay Per Click) campagnes in Google Ads en Microsoft Ads. Het is een uitgebreid platform met veel verschillende functionaliteiten die je kunnen helpen het rendement van je campagnes te verbeteren.

Wat PPC Samurai kost hangt af van je wensen. Je sluit namelijk een abonnement af op basis van je gebruik. Het “lichtste” abonnement wordt aanbevolen voor omvangrijke webshops en kost een kleine 200 euro per maand. Voor agencies is er een groter abonnement beschikbaar.

Of PPC Samurai het waard is hangt af van jouw situatie. Beheer je veel en grote campagnes – zoals bij een webshop met veel producten of een agency met meerdere campagnes – dan kan het zeker de moeite waard zijn dankzij de tijd die je bespaart.

Meer weten over PPC Samurai?
PPC Samurai PPC Samurai