Loader

Wat is E-commerce?

Online marketing begrippen
 
Online Marketing Begrippen

De e-Commerce betekenis is het geheel aan commerciële activiteiten die uitgevoerd worden via het internet. Het kan nog ruimer worden getrokken door alle vormen van commercie mee te tellen die op elektronische wijze gerealiseerd worden waaronder verkoop per e-mail. De verkoop van goederen, diensten en digitale producten vallen allemaal onder deze term. Bij het inrichten van een e-Commerce website wordt veel aandacht besteed aan een optimale conversie van bezoeker naar betalende klant. Wat is e-Commerce en welke vormen zijn er mogelijk?

Definitie van e-Commerce

Naast de vele commerciële kanalen zoals retail, postorderbedrijven en deur-aan-deur verkoop is e-Commerce sinds de jaren negentig uitgegroeid tot één van de meest invloedrijke verkoopkanalen. Naast concurrentie met de gevestigde orde zoals fysieke winkels in de buurt, kun je met een e-Commerce website producten en diensten verkopen die anders vrijwel onmogelijk te distribueren zijn. Denk aan e-books die niet verkrijgbaar zijn in een print editie. Het is ook eenvoudiger om internationaal handel te drijven zonder directe representatie in het buitenland.

Websites inrichten voor commerciële doelstellingen

Er zijn verschillende manieren om een e-Commerce website in te richten. Een standaard website kan voorzien worden van betaal links, er kan gebruik worden gemaakt van een bestaand winkelsysteem of er wordt een maatwerk systeem ontwikkeld. Gebruik maken van een derde partij platform behoort ook tot de mogelijkheden, denk aan eBay of Marktplaats om goederen te verkopen en diensten aan te bieden. Het afhandelen van transacties verloopt doorgaans via organisaties die geautoriseerd zijn om betalingen te verzorgen zoals iDeal, PayPal of via creditcard aanbieders. Daarnaast is het belangrijk om deze website vindbaar te maken. Dit doe je door middel van zoekmachine optimalisatie en/of zoekmachine adverteren.

B2B e-Commerce

Naast de verkoop aan particulieren worden er ook hoge omzetten behaald in B2B e-Commerce, daarbij zal de verkoopstrategie doorgaans op een andere wijze ingericht worden. Bedrijven hebben andere wensen en zullen afwegingen op een andere wijze invulling geven. Daarnaast kan internet faciliteren bij de verkoop aan eindconsumenten. Denk aan dropshipping, een manier van verkoop waarbij één ondernemer/verkoper een andere ondernemer de levering laat verzorgen. Voor de klant is dit proces geheel transparant.

Quick scan

Ontdek binnen één minuut de knelpunten van uw website en weet waar de kansen liggen voor uw onderneming. Met deze vrijblijvende SEO scan analyseert u uw website op meer dan 150 punten, daarnaast krijgt u inzage in hoe de punten verbeterd kunnen worden.

Direct, online een complete analyse met diverse tips en feiten over de zoekmachine optimalisatie van uw website.

 
Online kansenonderzoek

Meer weten over online marketing? Bekijk alle begrippen. Terug naar de begrippenlijst

DoubleWeb: Onze partner in techniek

Technische verbeteringen aan de website worden uitgevoerd door DoubleWeb, ons zusterbedrijf. Met DoubleWeb heeft u technische specialisten binnen handbereik. Ga naar de website

Close