Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Zichttermijn is de termijn waarin een product of dienst dat op afstand werd gekocht geretourneerd kan worden. Dit wordt ook wel bedenktijd genoemd. Aanbieders mogen naast de Wettelijke zichttermijn ook een langere termijn bieden. De Wettelijke Termijn geldt alleen voor consumenten, hoewel veel winkels dezelfde voorwaarden voor zakelijke klanten hanteren. Wat is zichttermijn en hoe kan dit de concurrentiepositie versterken?

Wat is zichttermijn?

Hoewel er al langer aankoop op afstand bestond zoals per telefoon of uit een catalogus, heeft met name internetverkoop de noodzaak voor een Wettelijke zichttermijn aanzienlijk verhoogd. Wanneer een consument een product of dienst bestelt en ontvangt, dan mag deze klant voor een periode van 14 dagen overwegen om het product of de dienst te houden. Wanneer het een levering in delen betreft zal de termijn starten na ontvangst van de laatste deellevering. Er zijn een aantal zaken uitgesloten van de Wettelijke zichttermijn zoals reizen en maatwerk producten. Bij digitale producten zoals apps of in-app aankopen is het mogelijk dat de klant bewust afstand moet doen van het retourrecht.

Andere voorwaarden

Het is mogelijk om af te wijken van de Wettelijke zichttermijn in het voordeel van de consument. Hiervoor kan worden gekozen om de concurrentiepositie ten opzichte van andere bedrijven te verbeteren. Zo ligt de zichttermijn van Bol.com op 30 dagen in plaats van de Wettelijke Termijn van 14 dagen. Zalando hanteert een nog ruimere periode van 100 dagen en bij IKEA ligt dit zelfs op 365 dagen voor leden. Die laatste firma loopt minder risico omdat producten langer in het assortiment blijven en daardoor opnieuw verkocht kunnen worden. Zalando (of de producent / leverancier) loopt aanzienlijk meer risico omdat na 100 dagen het modeseizoen alweer voorbij is. Om verkopers niet teveel te belasten is het niet noodzakelijk om de kosten voor retourzending terug te betalen, al zullen een aantal winkels dit wel aanbieden. Zakelijke klanten vallen wettelijk gezien niet onder deze regeling, het is aan de verkoper om hier wel of geen onderscheid in te maken.

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z