Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Een Voice App is een stukje software dat onderdeel uitmaakt van een spraakassistent. Amazon noemt het een Voice Skill terwijl het bij Google Action genoemd wordt. Externe ontwikkelaars en aanbieders kunnen nieuwe commando’s ontwikkelen die specifieke acties uitvoeren. Daarmee is een Voice App een soort snelkoppeling om een handeling of combinatie van handelingen te activeren.

Hoe slim is een spraakassistent?

Over het algemeen zijn spraakassistenten nog niet echt slim te noemen. Ze worden steeds beter in spraak omzetten naar een actie, dat betekent niet dat ze zelfstandig denken. Een Voice App is een soort snelkoppeling die een specifieke actie in werking stelt. Zo kun je vragen of de lampen in de slaapkamer aan staan door een Voice App te installeren van het merk smart lights dat je in huis hebt. Het is ook mogelijk om jouw spraakassistent met de stem van zanger John Legend te laten spreken met het commando “Hey Google, talk like a Legend”. Hoewel ontwikkelaars van spraakassistenten zelf al een aantal commando’s standaard hebben bepaald, kunnen andere partijen daar acties aan toevoegen. Gebruikers kunnen vervolgens zelf kiezen welke Voice Apps te gebruiken. Bewust commando’s toevoegen is hierbij een voordeel, anders zouden overeenkomende functies van verschillende aanbieders in conflict komen met elkaar.

Alexa Voice Skill en Google Action

De Alexa Voice Skill en Google Action systemen worden het meest gebruikt, samen met slimme apparaten/ smart speakers zoals de Echo Dot of de Nest Hub. Bedrijven maken gebruik van de mogelijkheid om functionaliteit toe te voegen. Wanneer je op zoek bent naar recepten voor een gezonde maaltijd wil je als supermarkt graag dat jouw App hiervoor gebruikt wordt, als bezorgdienst zie je liever dat de gebruiker een gerecht kant-en-klaar aan huis laat bezorgen. De Skills en Actions van respectievelijk Amazon en Google zijn niet met elkaar uitwisselbaar, en moeten dus apart in de verschillende App Stores worden aangeboden.

Bij DoubleSmart hebben we ook een Voice Skill gemaakt voor de Google Assistant. Het enige wat je hoeft te zeggen is: “Hey Google, praat met DoubleSmart internet marketing.” Probeer het zelf!

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z