Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Video Markup is een manier om video bestanden te voorzien van Schema Markup (data) die een zoekmachine kan uitlezen om extra informatie weer te geven op de zoekresultaten pagina. Dit geeft de persoon die informatie zoekt direct informatie over de video zonder deze eerst te bekijken. Wat is Video Markup en waarom biedt Video Markering een meerwaarde voor SEO?

Wat is Video markup?

Schema.org is een gezamenlijk initiatief van Google, Bing, Yahoo! en Yandex met als doel informatie op het internet duidelijker te maken voor zoekmachines. Op basis van beschrijvende informatie kunnen zoekalgoritmen niet alleen de beschikbare content vinden maar ook beter begrijpen. Op de webpagina is hier niets van te zien, het heeft wel invloed op de weergave op de zoekresultaten pagina. Dit zijn enkele mogelijkheden met Video Markup:

Naam: Dit is de titel van de video, het is voordelig om hier relevante zoektermen in te gebruiken.
Beschrijving: Dit is een korte maar duidelijke beschrijving van de video die niet alle informatie hoeft prijs te geven en ook wervend mag zijn (maar niet misleidend).
Thumbnail afbeelding: Een afbeelding uit de video speelt een belangrijke rol om de gebruiker tot kijken over te halen.
Lengte: Dit is de tijdsduur van de video, wat naast praktisch nut ook een rol kan spelen om meer views tot stand te brengen.
Transcriptie: Dit is een volledige beschrijving van de video die mogelijk een positief effect heeft op de ranking in de zoekresultaten.

Is de video bekijken nog nodig?

Met name functies als transcriptie kunnen zoveel informatie prijsgeven dat het kijken van de video wellicht niet eens meer nodig is. Dit kan impact hebben op het aantal views wat voor commerciële doeleinden ongunstig kan uitpakken. Voor dergelijke producties zal de basisinformatie doorgaans voldoende zijn. Wanneer het van belang is om de boodschap van de video een groter bereik te geven dan met video mogelijk is kan het wel een effectieve strategie zijn.

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z