Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Time To Market (TTM) is een term die staat voor het tijdspad tussen concept en het moment dat een product daadwerkelijk verkrijgbaar is. Niet alle producten lenen zich voor een specifieke planning, het is wel een belangrijke factor, omdat de kosten voor ontwikkeling en productie op een gegeven moment inkomsten moeten opleveren. Wat is Time To Market en hoe bepaal je de KPI’s?

Wat is Time To Market?

De betekenis van Time To Market kan aanzienlijk verschillen per sector, bedrijf en project. Ook de voorspelbaarheid, zoals je bij sommige bedrijven de klok gelijk kunt zetten op de release van nieuwe producten, is niet altijd aanwezig. Niet alleen voor klanten is de tijd voordat een product de markt bereikt interessant, voor investeerders is het ook van belang dat de investering binnen een vastgestelde termijn inkomsten zal opleveren.

Crowdfunding projecten zoals die op Kickstarter en Indiegogo gefinancierd worden staan berucht om lange Time To Market trajecten. Deadlines worden vaak niet gehaald omdat het doorgaans innovatieve projecten betreft waarbij de ontwikkeling niet voorspelbaar is. Ook blijken onervaren producenten regelmatig onvoldoende kennis te hebben van KPI’s.

Key Performance Indicators

KPI’s zijn meetpunten om de effectiviteit te bepalen bij het behalen van primaire doelstellingen binnen een onderneming. Het spreekt daarom voor zich dat een KPI en Time To Market nauw met elkaar verbonden zijn. Er kunnen KPI’s bepaald worden binnen het gehele productieproces, zo kan de progressie van een traject nauwkeurig in kaart worden gebracht.

Met name binnen de ontwikkeling van computerspellen kan de Time To Market compleet onvoorspelbaar zijn. Toen er een nieuw spel in de ‘Duke Nukem’ serie werd aangekondigd kwamen er veel verzoeken voor een release datum. De ontwikkeling van ‘Duke Nukem Forever’ deed zijn titel eer aan, want het leek een oneindig traject te zijn. Op de vraag “wanneer is het spel af” kwam het antwoord “when it’s done” ofwel “als het af is”. Het spel verscheen uiteindelijk in 2011, de oorspronkelijke aankondiging was in 1997.

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z