Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Shopping Cart Pixel is een optie die wordt aangeboden door het affiliate netwerk Daisycon. Door gebruik te maken van deze code wordt een commissie gereserveerd voor de verwijzende partij. Ook na het verlaten van het bestelproces blijft deze reservering actief. Wat is Shopping Cart Pixel en hoe ontvangen affiliates hun commissie?

Wat is Shopping Cart Pixel?

Daisycon is een bekende naam in de wereld van affiliate marketing. Met name in de Benelux, Frankrijk en Duitsland is het een affiliate netwerk dat een groot aantal online producten en diensten verspreidt via wederverkopers. Affiliates kunnen kiezen welke items ze willen aanbieden via hun eigen kanalen, en plaatsen vervolgens links op hun pagina’s die voorzien zijn van een unieke ID. Na een succesvol afgeronde verkoop ontvangt de affiliate een commissie. Een mogelijk nadeel bij affiliate marketing is de toewijzing van de vergoeding. Wanneer klanten twijfelen, het bestelproces afbreken of om een andere reden de aankoop niet afronden, dan heeft de verwijzende partij geen recht op uitbetaling. Om dit te beperken heeft Daisycon de Shopping Cart Pixel beschikbaar gesteld aan affiliates.

Hoe werkt deze Pixel?

De betekenis van Shopping Cart Pixel komt voort uit de diverse stukjes code die op websites geplaatst kunnen worden. Voor de bezoeker zijn ze onzichtbaar (ze nemen 1 Pixel van de pagina in beslag), ze worden gebruikt om specifieke gebruikersinformatie te registreren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk voor Google en Facebook om gebruikers over meerdere domeinen te ‘volgen’, om zo advertenties af te stemmen op de behoefte bij de gebruiker. De Shopping Cart Pixel van Daisycon is vooral bedoeld om voortijdig afgebroken transacties niet direct verloren te laten gaan. De commissie voor aankoop wordt tijdens het bestelproces direct gereserveerd voor een bepaalde periode, zo kan de commissie ook later nog uitgekeerd worden bij succesvolle afronding van de aankoop op een later tijdstip.

De feitelijke uitkering van commissies kan enkele dagen tot een maand duren, afhankelijk van de afbetaalregeling waar de affiliate voor heeft gekozen.

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z