Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Shopping 2020 staat voor het gedrag van consumenten in het jaar 2020. Door de Corona pandemie hebben veel bedrijven en organisaties hun prognoses bij moeten stellen, waarbij er zowel winnaars als verliezers zijn. De wijze waarop ondernemingen hun bedrijfsprocessen invulling geven en mogelijk aanpassen zal van invloed zijn op de rendabiliteit in de komende jaren. Wat is Shopping 2020 en welke mogelijkheden zijn er voor bedrijven om het hoofd boven water te houden, of zelfs te profiteren van COVID-19?

Wat is Shopping 2020?

De situatie wat betreft winkelen in 2019 is in geen enkel opzicht te vergelijken met Shopping in 2020. De spelregels zijn compleet veranderd nu er een virus woedt zonder vaccin, met overheidsregels die dagelijks lijken te veranderen. Met name retailers met fysieke locaties ondergaan direct de gevolgen van de pandemie.

Voorbeelden van invloed op het bedrijfsleven:

  • Horeca moest (tijdelijk) sluiten en moeten nog steeds voldoen aan strenge regels omtrent afstand en een maximaal aantal bezoekers.
  • Theaters en bioscopen moesten ook tijdelijk de deuren sluiten, ook het moment van schrijven zijn er mogelijkheden om bezoekers te ontvangen onder specifieke voorwaarden.
  • Supermarkten moeten zorgen voor een verhoogde hygiëne, en dienen het gebruik van mondkapjes aan te moedigen.
  • Zowel het openbaar als privé vervoer en alles wat hiermee te maken heeft heeft flinke klappen moeten verwerken.

Met name supermarkten hebben tijdelijk goede omzetten gedraaid vanwege het hamsteren van (houdbare) producten. Maar aangezien de consumptie op de lange termijn niet hoger zal liggen lijkt dit op termijn weinig verschil te maken.

Internet ready winkels

Webshops hebben wel geprofiteerd van Shopping in 2020. En zeker niet alleen de winkels die hygiëneproducten of mondkapjes verkopen. Een aantal winkels en restaurants bieden de mogelijkheid om online te bestellen en producten in de winkel af te halen op een specifiek tijdstip om zo het bezoek van klanten te spreiden. Daarnaast heeft de regering diverse regelingen om de sector te ondersteunen, waarbij het niet de intentie is om uit te keren aan bedrijven die niet toekomstbestendig zijn.

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z