Seeker staat voor iemand die zoekt. Het kan een aanduiding zijn voor een consument die via een search engine zoals Google op zoek is naar informatie. Het wordt ook regelmatig gebruikt als term voor werkzoekenden. Bedrijven maken gebruik van online marketing methoden om vacatures snel in te vullen met geschikte kandidaten. Wat is Seeker en wat zijn voorbeelden van SEO methoden die gebruikt worden om nieuwe werknemers te werven?
Er zijn diverse websites voor werkzoekenden met vacatures. Ook via social media sites als Facebook, en LinkedIn in het bijzonder, worden vacatures geplaatst om nieuwe werknemers aan te trekken. Net zoals veel consumenten niet direct naar een webshop gaan maar eerst een zoekopdracht ingeven via Google, zijn er ook veel werkzoekenden die hun zoektocht naar een nieuwe baan beginnen via een zoekmachine. Een persoon die zoekt naar een passend bedrijf wordt binnen het bedrijfsleven een “Seeker” genoemd, letterlijk een persoon die ergens naar zoekt.
Een bedrijf is op zoek naar geschikt personeel, werknemers zijn op zoek naar een baan. Hoewel er werkloosheid bestaat, zijn er volop bedrijven en sectoren die moeite hebben om geschikt personeel aan te trekken. Standaard trajecten kunnen veel tijd kosten, in plaats van af te wachten tot een sollicitant de organisatie vindt, kan het voordeel bieden om als onderneming de drempel voor kandidaten te verlagen. Een kandidaat is dan een Seeker, door bekende SEO methoden toe te passen kan de zoekende partij snel in contact treden met de nieuwe werkgever. Denk aan analyse van Click Volume, Click Through Rate en Conversion Rate.
Seeker wordt naast een term om een persoon die ergens naar zoekt aan te duiden, ook wel gebruikt als synoniem om ergens aandacht aan te besteden of ergens ‘licht op te schijnen’. In het geval van de Olight R50 kun je dit wel heel letterlijk nemen, de R50 Pro is namelijk een oplaadbare zaklamp met een zeer hoge lichtopbrengst. Dat zal het zoeken eenvoudiger maken.