Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Schema Markering of in het Engels Schema Markup is een semantisch vocabulaire van tags die aan de HTML code van een website kan worden toegevoegd om zoekmachines te helpen met de wijze waarop webpagina’s geïndexeerd worden. Dit kan de zichtbaarheid in de zoekresultaten pagina’s verbeteren. Deze standaard is gemaakt in samenwerking met een aantal van de grootste zoekmachines waaronder Google. Wat is Schema Markering en wat is het doel van deze methode?

Wat is Schema Markering?

Er zijn verschillende manieren om een webpagina hoger te laten scoren in zoekmachines. Dit soort optimalisaties vallen onder Search Engine Optimization of afgekort SEO. Het lijkt een soort spelletje tussen zoekmachines en aanbieders. In het zoekalgoritme wordt op basis van honderden meetpunten de relevantie voor een webpagina met een zoekopdracht bepaald. Niet al deze meetpunten zijn bekend, en webmasters hebben niet altijd dezelfde belangen als aanbieders van zoekmachines. Met Schema Markering hebben Google, Bing, Yandex en Yahoo! samen een standaard ontwikkeld om semantisch zoeken eenvoudiger en effectiever te maken. Daarmee is deze vorm van Markup een SEO methode die niet alleen ondersteunt wordt door de zoekmachines maar zelfs aanbevolen wordt.

Schema.org

Schema.org is een website met als doel een Schema Markup te creëren die ondersteund wordt door de voornaamste zoekmachines. Met On-page Markup wordt het eenvoudiger om zoekmachines de informatie op webpagina’s uit te laten lezen met als doel meer relevante zoekresultaten weer te geven. Zo is het mogelijk om een review score of rich snippets weer te geven door de juiste code aan de HTML toe te voegen. Anders wordt alleen de metadata uitgelezen die niet de volledige informatie biedt. Niet alleen is de kans op een meer voordelige ranking hoger, ook zal de zichtbaarheid verbeteren omdat er meer informatie zichtbaar is op de zoekresultaten pagina’s.

Schema Markering is een soortgelijke methode die Facebook toepast met Open Graph, maar ze kunnen niet zomaar uitgewisseld worden.

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z