Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Een Scan is een visuele representatie van een fysiek medium dat digitaal kan worden opgeslagen of digitaal kan worden afgedrukt. Hoewel fotocamera’s en scanners elkaar overlappen, zijn het met name de verschillen in gebruik en toepassingen die het onderscheid maken. Wat is een Scan en heb je in deze digitale tijd eigenlijk nog Scanners nodig?

Wat is Scan?

Er zijn verschillende soorten Scans mogelijk, zoals een CAT Scan in het ziekenhuis. Op deze pagina gaat het met name over het scannen van documenten. Scanners voor medische toepassingen of 3D scanners die objecten in drie dimensies kunnen vastleggen zijn zeker interessant, maar zijn niet bereikbaar voor de gemiddelde gebruiker. Conventionele apparaten zoals Flatbed Scanners kunnen platte zaken kopiëren naar een digitaal bestand, waar ze vervolgens naar behoefte aangepast kunnen worden.

Scanner in je achterzak

Iemand geeft je een visitekaartje. In plaats van het kaartje meenemen, terwijl je weet dat je dit stukje karton toch weer kwijt zult raken, maak je snel een Scan met een App scanner. De afbeelding wordt digitaal opgeslagen voor later gebruik. Hierbij is er geen sprake van een echte ‘Scan’, maar van een foto. Standaard scanners zijn goed in het vastleggen van beelden waar een fototoestel tekort schiet. Apps zoals de gratis Adobe Scanner App maken ook een foto, maar bewerken het resultaat zodat de afbeeldingen meer op die van een conventionele scanner lijken. Bijvoorbeeld door de foto beeldvullend weer te geven zonder gebogen lijnen. Met OCR is het mogelijk om gefotografeerde tekst om te zetten naar tekst, die indien gewenst weer verder bewerkt kan worden. Voor meer nauwkeurig werk zal een normale scanner betere resultaten opleveren.

2D en 3D scannen

Met 3D scanners kunnen niet alleen documenten en foto’s worden gereproduceerd, ook kunnen en nieuwe 3D objecten uitgeprint worden. Dit kunnen kleine objecten zijn, maar ook grotere objecten. Binnen de auto industrie worden 3D printers vaak ingezet voor Rapid Prototyping en dergelijke activiteiten.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z