Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Bij remarketing wordt een persoon die eerder een website heeft bezocht opnieuw benaderd via een banner advertentie via een andere website. Google volgt gebruikers en kan aan de hand van bezochte websites gericht advertenties weergeven. Wat is remarketing en is dit een effectieve manier van internet marketing?

Definitie remarketing

Via cookies wordt het surfgedrag van internetgebruikers nauwlettend gevolgd. Dit gaat verder dan de website die bezocht wordt, Google kan bezoekers “volgen” om mogelijke klanten opnieuw advertenties voor te schotelen voor producten of diensten die ze eerder hebben bekeken. Wanneer iemand in een webshop naar een koffiezetapparaat heeft gekeken, en vervolgens naar een nieuwsblog gaat, kan er een advertentie worden weergegeven van koffiezetapparaten in de webshop.

Marketing op maat

Wanneer iemand naar een productpagina kijkt maar geen aankoop verricht kan dit als een potentiële klant worden gezien. Op basis daarvan kan deze persoon via andere kanalen advertenties te zien krijgen. De adverteerder heeft veel controle over deze weergaven, en kan bijvoorbeeld geslacht, leeftijd, locaties en interesses instellen die gebaseerd worden op het surfgedrag. Hierbij is de informatie die Google verzameld over individuele gebruikers onmisbaar. De adverteerder heeft zelf geen direct inzicht in deze gebruikers, maar kan via Google wel deze personen aanspreken.

Google Analytics

Door remarketing toe te voegen aan Google Analytics wordt het voor de adverteerder nog eenvoudiger om lijsten samen te stellen zonder specifieke code op de website te plaatsen. Om een campagne te activeren moeten er minimaal honderd cookie ID’s op elke remarketing lijst actief zijn. Het is sinds 2018 mogelijk om advertenties te beperken om overmatige herhaling te voorkomen.

Facebook remarketing

Naast Google maakt Facebook gebruik van een soortgelijk systeem dat werkt op basis van Facebook profielen, telefoonnummers en mail adressen. Zo worden groepen gevormd met overeenkomstige kenmerken.

Met remarketing worden potentiële klanten na het bezoek aan een website of Facebook pagina via andere kanalen benaderd met gerelateerde advertenties.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z