Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

 

Recht van Verzet is een wettelijk bepaald recht waarin een consument mag aangeven niet meer gebeld te willen worden door een bedrijf of organisatie. De telefonische aanbieder dient dit recht duidelijk aan te geven, daarnaast moet deze wens ook direct worden doorgevoerd. Wat is het Recht van Verzet en hoe verschilt dit ten opzichte van het Bel-me-niet Register?

Wat is Recht van Verzet?

Je bent ooit klant geweest bij een telecombedrijf, maar je bent ondertussen overgestapt naar een andere aanbieder. Een verkoper van de oude firma neemt toch weer telefonisch contact met je op om een nieuw aanbod te maken. Hier heb je geen behoefte aan, niet nu of in de toekomst. In dat geval kun je een beroep doen op het Recht van Verzet.

Hoe verschilt dit met het Bel-me-niet Register?

Het Bel-me-niet Register is een bestand met telefoonnummers waarvan de eigenaars hebben aangegeven om niet via dit nummer benaderd wensen te worden door verkopers. Dit register geldt niet voor bedrijven waar je momenteel een overeenkomst hebt lopen, of waar je in het verleden zaken mee hebt gedaan. Deze aanbieders kunnen dus nog steeds contact opnemen. Er zijn kosten verbonden aan deze dienst, dit zijn de belkosten van 15 cent per minuut.

In tegenstelling tot Bel-me-niet is Recht van Verzet aanmelden niet mogelijk, je dient dit aan te geven wanneer er telefonisch contact wordt gezocht. De telefonist is verplicht om deze optie aan te geven, al zijn ze daar in praktijk niet altijd even duidelijk in. Het Recht op Verzet kan dus alleen worden uitgevoerd tijdens een telefoongesprek, er wordt wel als voorwaarde gesteld om direct het nummer te schrappen uit de database. Er mogen geen kosten worden berekend voor deze service.

Deur op een kier

Veel consumenten realiseren zich niet dat het Bel-me-niet Register niet van toepassing is op aanbieders waar je klant bent (geweest). En dat er een verschil bestaat tussen deze database en het uitoefenen van je Recht van Verzet.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z