Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Raw Clicks staat voor het exacte aantal kliks dat een unieke gebruiker maakt, ongeacht de herkomst of bestemming. Wanneer een internetgebruiker driemaal op dezelfde koppeling klikt, zal dit als drie kliks geteld worden. Wat zijn Raw Clicks en hoe verschilt dit met Unique Clicks?

Wat zijn Raw Clicks?

‘Raw’ staat voor ‘ruw’ of ‘ongefilterd’. Raw Clicks is de totaalsom van alle kliks op een koppeling, zonder onderscheid te maken in de persoon die op deze link heeft geklikt. Stel; een persoon leest graag een blog waar meerdere malen per dag nieuwe berichten gepubliceerd worden. Bij het ontbijt, de lunch, diner en tijdens een toiletbezoek komt de smartphone tevoorschijn en kijkt de gebruiker of er een update is. Wanneer deze persoon vijf maal per dag via dezelfde koppeling naar de website gaat wordt dit als vijf afzonderlijke bezoeken geteld. Dit zijn dus Raw Clicks.

Wat zijn Unique Clicks?

Om de betekenis van Raw Clicks beter te doorgronden, is het handig om ook te weten wat Unique Clicks zijn. Wanneer er in een Nieuwsbrief vijf koppelingen staan, en de lezer klikt tweemaal op iedere link, dan is er sprake van vijf Unieke Kliks en tien Ruwe Kliks. Door het totale aantal kliks te filteren tot het aantal aanwezige koppelingen komt er een ander resultaat uit.

Is iedere klik belangrijk?

Veel advertentieplatformen en distributiekanalen tellen het aantal interacties. Meer is niet altijd beter, daarom wordt er vaak onderscheid gemaakt op basis van IP adres om unieke bezoekers te tellen. Twee ogen die dezelfde content vijfmaal bekijken staan niet gelijk aan tien ogen. Het is nooit honderd procent accuraat te bepalen hoeveel daadwerkelijke belangstellenden er zijn, het is wel mogelijk de totaalsom te consolideren. Het aantal YouTube views voor filmpjes gericht op kinderen is een goed voorbeeld van een vertekend beeld. Een miljoen views lijkt veel, tot je ontdekt dat een relatief kleine groep kijkers hetzelfde filmpje tientallen keren bekijkt.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z