Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Quarter To Date of afgekort QTD staat voor het tijdsbestek waarin alle relevante informatie omtrent de bedrijfsactiviteiten, beginnend bij het huidige kwartaal tot het punt waar de informatie later in het kwartaal wordt geïnventariseerd. Deze data wordt verzameld wanneer het kwartaal nog niet is afgesloten, wat het management inzicht geeft in de resultaten tot op dat punt. Wat is Quarter To Date en hoe kan dit inzichtelijk worden gemaakt?

Wat is Quarter To Date?

Bedrijven maken gebruik van diverse tijdvakken om resultaten in kaart te brengen. Dit kunnen maanden, kwartalen of jaren zijn, die indien van toepassing weer vergeleken kunnen worden met andere jaren. In de betekenis van Quarter To Date gaat het om een kwartaal dat nog niet is afgerond. Het beginpunt ligt vast, de start van een kwartaal, het eindpunt is een moment dat voor afronding van het lopende kwartaal ligt.

Een belangrijke reden om voortijdig naar de kwartaalresultaten te kijken is om waar mogelijk bij te sturen. Ook kunnen PR functionarissen hun verhaal naar buiten toe invulling geven, wat bijvoorbeeld van belang is om aandeelhouders te informeren. Wanneer er gewacht wordt tot de drie maanden verstreken zijn kan het al te laat zijn. In plaats van alleen te werken met rigide tijdvakken kan op ieder moment een overzicht samengesteld worden. Daarbij moet wel rekening worden gehouden met afgeronde, komende en lopende zaken, het blijft daarmee een momentopname.

Analyse en prognose

Het gaat bij bedrijfsresultaten niet alleen om inkomsten en uitgaven, er zijn veel meer meetpunten die nauw met elkaar zijn verweven. Met bijvoorbeeld Microsoft Power BI kan Quarter To Date informatie inzichtelijk gemaakt worden. Dit is een interactieve tool waarmee data gevisualiseerd wordt. Zo kan Business Intelligence beschikbaar worden gesteld voor eindgebruikers. Dit kan het management zijn, maar mogelijk ook marketing experts om te bepalen of er promotionele acties uitgezet moeten worden, zodat de vooraf bepaalde targets daadwerkelijk behaald worden.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z