Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Quadruple Play is een term die gebruikt wordt om de meer bekende Triple Play te beschrijven met een aanvulling. De eerste drie telecom diensten zijn telefoon, televisie en internettoegang, draadloze dienstverlening is hierbij de aanvulling. Wat is Quadruple Play en waarom is het benoemen van draadloos internet als dienst van belang?

Wat is Quadruple Play?

De betekenis van Quadruple Play is in principe Triple Play + 1, waarbij de ‘1’ voor draadloze diensten staat. De term wordt ook wel ‘The Fantastic Four’ genoemd, naar de vier superhelden uit de bekende Marvel serie. Waar voorheen vooral bedrade telecommunicatie technologie werd gebruikt, ligt de focus nu op draadloze toepassingen. De populariteit van smartphones, tablets en andere smart devices hebben de vraag naar draadloze verbindingen enorm doen toenemen. Telecomaanbieders spelen in op deze vraag en benoemen draadloze connectiviteit regelmatig als individuele dienst. In feite is het een manier om data over te dragen, maar als toevoeging op de bestaande (bekabelde) dienstverlening biedt het een extra meerwaarde en wordt het als dienst omschreven.

Overal internet

Een praktische implementatie van draadloze verbinding als dienst is het gebruik van hotspots. Zo kun je gebruik maken van een wifi verbinding, ook wanneer je van huis bent. Er zijn namelijk een groot aantal routers van dezelfde provider door het land verspreid, waar je als klant op mag inloggen. Zo kun je in theorie zonder mobiele data te verbruiken toch op een groot aantal locaties gebruik maken van een breedband internetverbinding zonder extra kosten.

LTE en 5G netwerken

Net zo snel als met een kabel, dat is eenvoudig gesteld de uitdaging voor mobiel internet. Long Term Evolution, beter bekend als LTE, is een standaard protocol voor draadloze breedbandverbindingen. Na 3G en 4G kwam 5G. Met name deze laatste standaard is onder vuur komen te liggen omdat er mensen naar eigen zeggen hinder van ondervinden. Dit zijn doorgaans anekdotes die niet binnen een wetenschappelijke context bewezen zijn.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z