Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Provider betekent letterlijk een aanbieder, het is een term die vaak wordt gebruikt in verband met telecom providers met een focus op het aanbieden van internet diensten. Voor specifieke platformen kunnen er ook Providers bestaan die zich volledig richten op het ondersteunen van dat platform. Wat is een provider en wat zijn enkele voorbeelden van specifieke Providers?

Wat is Provider?

Een provider biedt diensten aan. Dit kan van alles zijn, wanneer we de Engelstalige term gebruiken gaat het vaak over communicatie dienstverlening. Denk aan telecombedrijven, internet aanbieders of cloud hosting bedrijven. ISP staat voor Internet Service Provider, dit is een organisatie die zowel bedrijven als particulieren toegang verleent tot het internet. Omdat ook telefonie en televisie vaak via een actieve internetverbinding verloopt is de dienstverlening van ISP’s ruimer dan alleen internet beschikbaar stellen.

Infrastructuur en dienstverlening

KPN en Simyo lijken op het eerste gezicht twee verschillende organisaties, feitelijk zijn het twee merken die beide diensten verlenen via de infrastructuur van KPN. Dit geldt overigens ook voor Lebara, Hema, Kruidvat, Albert Heijn en Jumbo mobiele telefonie om slechts enkele merken te noemen. Dit geldt eveneens voor glasvezel internet, zo heeft Youfone geen eigen netwerk maar maken ze gebruik van het KPN netwerk. Door een andere invulling van de dienstverlening kunnen de tarieven per aanbieder flink uiteenlopen, zelfs wanneer ze gebruik maken van dezelfde infrastructuur en hardware.

Voorbeelden van Providers in software ontwikkeling

Het Membershipprovider model werd opgesteld door Microsoft voor het gebruik van ASP.NET Starter Kit. Het werd verder ontwikkeld voor de .NET 2.0 versie. Deze Provider wordt gebruikt om een applicatie te laten kiezen uit één of meerdere implementaties in de configuratie van de applicatie. Denk aan het ophalen van login informatie, of het gebruik van afwijkende opslag methoden waaronder een database of XML.

OpenStack is een software platform dat ontwikkeld is voor het bouwen en gebruiken van een cloud infrastructuur. Met een OpenStack Provider kan gebruik worden gemaakt van alle functionaliteit die het platform biedt. Rackspace Hosting en NASA hebben de technologie gedoneerd aan de Open Source gemeenschap.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z