Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Organization Markup is een subcategorie van de markeringen die mogelijk zijn binnen Schema.org, een standaard die ondersteund wordt door de meeste zoekmachines. Bij Organisatie Markering is het mogelijk om relevante informatie van een bedrijf of organisatie direct in de zoekmachine weer te geven, wat een meerwaarde biedt voor de persoon die informatie opzoekt via een zoekmachine. Wat is Organization Markup en heeft deze vorm van online marketing ook gevolgen voor SEO?

Wat is Organization Markup?

Zichtbaarheid is voor bedrijven van groot belang. Daarbij speelt vindbaarheid online een belangrijke factor. Omdat de ingang naar een organisatie vaak via een zoekmachine verloopt en niet via de zakelijke website moeten de gegevens goed vindbaar zijn. Het is daarbij niet voldoende om blind te vertrouwen op het zoekalgoritme. Schema.org biedt een aantal gestandaardiseerde elementen die webmasters in de HTML code kunnen opnemen om de weergave op de zoekresultaten pagina’s te verbeteren. De Organization Markup is een set aan instructies die specifiek gericht zijn om bedrijfsinformatie weer te geven.

Welke data wordt weergegeven?

Eenvoudig gesteld wordt bedrijfsinformatie beter vindbaar voor het zoekalgoritme door de juiste elementen aan de HTML code van een webpagina toe te voegen. Denk aan het type organisatie, de locatie, de contactpersonen of openingstijden. Dit kan ook op de webpagina zelf geplaatst worden, maar dan is er minder zekerheid dat de informatie op de juiste wijze in de zoekmachine wordt weergegeven. Organization Markup wordt ondersteunt door Google, Yahoo!, Bing en Yandex, die deze standaard samen hebben ontwikkeld.

Alle informatie in de zoekmachine

Wanneer er voldoende informatie op de zoekresultaten pagina aanwezig is, dan is een bezoek aan de zakelijke website in een aantal gevallen niet eens meer nodig. Dit kan voordelig zijn, het kan ook een nadeel zijn omdat de aanbieder minder invloed kan uitoefenen op de gebruiker. Hoewel Organization Markup in basis een toegevoegde waarde biedt moet het als SEO methode wel in een breder perspectief worden geplaatst om daadwerkelijk effectief te zijn.

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z