Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Orders Per Mille of afgekort tot OPM staat voor het aantal bestellingen dat is gerealiseerd op basis van duizend personen die bereikt zijn. Ongeacht hoe vaak het aanbod is uitgebracht, het wordt altijd berekend naar duizend ontvangers. Wat is de definitie van Orders Per Mille en wat zegt dit over het succes van een campagne?

Wat is Orders Per Mille?

Veel cijfers wordt uitgedrukt in procenten, deze resultaten zijn teruggerekend naar een totaal aantal van honderd procent. Bij Orders Per Mille wordt duizend als het totaal genomen. Afhankelijk van de resultaten die bepaald moeten worden, kan het praktischer zijn om uit te gaan van duizend. Zo kunnen er bij percentages getallen achter de komma voorkomen, wat niet altijd gewenst is, en absolute aantallen maken het lastiger om resultaten te vergelijken. Andere termen voor “Per Mille” kunnen zijn “Per Mil”, “Per Mil”, “Permil”, “Permill” of “Permille”.

De juiste schrijfwijze is ‰, wat lijkt op het procent teken %.

Wat is het nut van OPM?

Mailings worden vaak in enorme aantallen verzonden. Deze aantallen kunnen per campagne sterk verschillen. Bij wervende mails waarbij het de bedoeling is om ontvangers tot het plaatsen van een bestelling aan te zetten, is het van belang om te bepalen hoe doeltreffend een campagne is geweest. Uiteraard is het totaal aan orders van belang, het is wel goed om te berekenen welk effect de campagne heeft gehad. Door het totale aantal ontvangers terug te schalen naar duizend, en daar het aantal geslaagde conversie op te bepalen, komt er een getal uit dat Orders Per Mille wordt genoemd.

A/B Testing

Er zijn diverse manieren om verschillen in resultaten te bepalen. Zo kunnen er meerdere opeenvolgende wervende acties plaatsvinden. Een andere vorm van vergelijken is A/B Testing, waarbij een deel van ontvangers één boodschap zal ontvangen, terwijl de rest een alternatief aanbod krijgt. Dit is een methode om de succesfactor van beide strategieën te berekenen, om zo een optimale campagne verder in te richten.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z