Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Ontdubbeling is een term die letterlijk ‘splitsing’ betekent. Het kan ook duiden op het verwijderen van dubbele exemplaren. Het is ook een term die gebruikt wordt in Affiliate marketing. Wat is Ontdubbeling en wat betekent dit voor Affiliates?

Wat is Ontdubbeling?

Bij bestandsbeheer wordt Ontdubbeling vaak toegepast. In principe houdt het in dat dubbele bestanden verwijderd worden. Dit kan handmatig uitgevoerd worden, of met synchronisatie software. Omdat bestanden vaak decentraal beheerd worden, denk aan webmail, kan er per systeem een afwijkend aantal bestanden ontstaan. Dan is het van belang om niet alleen dubbele bestanden te verwijderen, maar ook rekening te houden met oudere of nieuwere versies. Omdat Ontdubbeling met meerdere gebruikers of editors voor verlies van data kan zorgen, wordt er vaak een archief opgeslagen met eerdere versies. Denk aan een Google Docs bestand dat door meerdere personen wordt aangepast.

Ontdubbelen in Affiliate marketing

De betekenis van Ontdubbeling wijkt iets af wat betreft Affiliate marketing. Wanneer een bedrijf een Affiliate programma voert, dan kunnen meerdere wederverkopers deze producten of diensten aanbieden. Bij een succesvolle verkoop zullen ze een commissie ontvangen. In praktijk komt het voor dat meerdere Affiliates een commissie claimen, omdat ze een rol hebben gespeeld in het verkoopproces. Er kunnen verschillende methoden worden gebruikt om uit te keren:

  • Last click: De laatste stap naar een succesvolle verkoop krijgt alles.
  • First click: De eerste stap in de ‘cookie trail’ krijgt alles bij verkoop.
  • Lineair: Alle stappen krijgen dezelfde vergoeding, een deelsom van een totaal uit te keren commissie.
  • Tijd: Meerdere Affiliates ontvangen een commissie, waarbij de Affiliate dichter bij de bron meer commissie ontvangt en vervolgens iedere stap minder krijgt.

Bij Ontdubbeling worden mogelijke kanalen uit de keten gehaald, die elkaar significant overlappen. Dit kan een methode zijn om kosten te besparen, maar ook om partners tevreden te stellen. Als de taart in teveel stukken wordt verdeeld, dan is niemand tevreden.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z