Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

MSN is een online portaal van Microsoft met een aantal diensten en applicaties die beschikbaar zijn in de browser, en met name gericht zijn op mobiele apparaten. Het portaal werd gelanceerd in 1995 en heeft sindsdien een aantal wijzigingen ondergaan, inclusief nieuwe namen voor producten die onderdeel uitmaken van dit set aan online tools. Wat is MSN en wat is het verschil tussen Hotmail en Outlook?

Wat is MSN?

Toen MSN van start ging in 1995 was het met name een promotionele website voor de internet diensten die Microsoft aanbood. Op dat moment was de voornaamste ingang nog Microsoft Internet Start. In 1998 zouden beide portalen samengevoegd worden als directe concurrent van diensten als Yahoo! en Excite. Deze robuuste suite aan tools werd de standaard toegangspagina voor Windows systemen. In 2005 was MSN na Yahoo! het meeste bezochte internet portaal met een marktaandeel van 23,2 procent. In 2012 zou het portaal een nieuwe uitstraling krijgen die meer in lijn lag met Windows 8 en de focus op apps.

Spelen met namen

Het moment dat je een e-mail adres hebt geregistreerd bij Microsoft bepaalt onder welke naam het valt. Zo was er eerst Hotmail MSN, nu is er MSN Outlook. Beide benamingen zijn nog steeds te gebruiken om aan te melden bij diverse Microsoft diensten. Deze verwarring wordt nog groter als je bedenkt dat Microsoft in 2005 met Windows Live op de proppen kwam. Sommige diensten werden voorzien van het woord “Live” in de titel, maar niet allemaal. In 2014 werd weer een andere stijl doorgevoerd met vele subcategorieën waaronder nieuws, weer, geldzaken en reisinformatie.

Web apps en applicaties

Microsoft biedt voor een aantal producten een web based versie en offline software. Zo kun je online met Word, Outlook, PowerPoint en Excel werken, vaak met gelimiteerde functionaliteit. Daarnaast zijn er apps voor zowel Windows als mobiele systemen beschikbaar. Deze apps kunnen onderling gekoppeld worden via een algemene Microsoft account.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z