Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

LinkedIn is een social netwerk dat zich specifiek richt op professionals en bedrijven. In tegenstelling tot de meer persoonlijke berichten op andere social media platformen zoals Facebook, wordt deze dienst meer gebruikt om het zakelijk netwerk uit te breiden, personeel te werven alsmede de promotie van werkzoekenden. Daarnaast is het voor veel bedrijven ook interessant om te adverteren op LinkedIn. Wat is LinkedIn en hoe werken bedrijfspagina’s?

Wat is LinkedIn?

Dit social media platform voor de zakelijke markt werd gelanceerd in 2002. In principe kan iedereen zich aanmelden, omdat er een nadruk ligt op zakelijke interacties en communicatie zijn het voornamelijk professionals in uitlopende sectoren. Toch zijn er bijvoorbeeld ook studenten die het platform gebruiken om hun CV inzichtelijk te maken voor onderwijsinstellingen. In 2016 zou het platform overgenomen worden door Microsoft voor een waarde van 26,2 miljard dollar, dit is de grootste aankoop in de historie van Microsoft.

In of uit?

Het logo sign van LinkedIn kan de volledig geschreven naam zijn, vaak wordt de afgekorte versie gebruikt met alleen de letters ‘in’. Het bedrijf is regelmatig onder vuur komen te liggen omdat het gebruik zou maken van opt-uit bij het verzenden van updates en berichten. Zo kregen veel mensen e-mail berichten van relaties als uitnodiging, zonder dat de gebruiker hier weet van had. Ook wordt het bedrijf beticht van datamining, waarmee het in de basis niet wezenlijk verschilt met andere social media netwerken.

Persoonlijk en bedrijfspagina

Het is niet mogelijk om een LinkedIn bedrijfspagina te maken zonder persoonlijk account, voorzien van de nodige informatie zoals een vermelding van een echte, verifieerbare naam. De bedrijfspagina wordt dan gekoppeld aan deze beheerder. Dit soort pagina’s worden gebruikt om bedrijfsactiviteiten te promoten, en om bijvoorbeeld nieuwe werknemers aan te trekken.

Zakelijke uitstraling maar wel met Icons

Er wordt regelmatig gebruik gemaakt van Icons op LinkedIn om profielen of beschrijvingen visueel aantrekkelijk te maken. Dit is een voortvloeisel van de beperking om vetgedrukt, schuin of onderstreepte tekst te maken. Deze Icons of Emoji kunnen per systeem anders worden weergegeven, daarmee wordt aanbevolen spaarzaam gebruik te maken van deze speciale karakters.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z