Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Keyword buyers of Buyer keywords zijn zoektermen die op een intentie van aankoop wijzen. Er worden verschillende categorieën zoektermen onderscheiden waarvan deze categorie de meeste kansen biedt om snel een verkoop tot stand te brengen. Wat is de betekenis van Keyword buyers en is dit in alle gevallen de beste strategie?

Wat zijn Keyword buyers?

Er wordt naar van alles gezocht op het internet. Wanneer iemand informatie zoekt, kan op basis van de zoekwoorden vaak de intentie van de zoekopdracht bepaald worden. Hier kunnen vier categorieën in worden onderscheiden:

  1. Het probleem omschrijven
  2. Informatie inwinnen
  3. Vergelijken
  4. Keuze maken

In de praktijk zijn dit vier bijbehorende zoekopdrachten:

  1. “Mijn kinderen vervelen zich”
  2. “Wat draait er in de bioscoop?”
  3. “Nieuwe Toy Story of Minions film?”
  4. “Tickets kopen voor Toy Story”

Van een probleem definiëren tot aan een aankoop verrichten zijn er diverse tussenstappen. De klant doorloopt een ‘verkoop trechter’ ofwel ‘sales funnel’ om tot een doel te geraken. Tijdens dit traject zullen veel potentiële klanten afhaken, de trechter wordt zo steeds smaller. Bij Keyword buyers wordt de strategie specifiek gericht op personen die zich al in fase 4 bevinden.

Niet voor alle soorten promotie

Een winkel die producten wil verkopen, of een dienstverlener die specifieke diensten levert, kan baat hebben bij Keyword buyers ofwel zoektermen die een verkoop tot stand brengen. Maar dit is niet altijd het doel. Het kan zijn dat een adverteerder contact wil leggen met personen of bedrijven, of dat er maatwerk producten of diensten worden aangeboden. De zoekwoorden in deze categorie zijn heel specifiek, daarmee loopt de adverteerder ook veel mogelijke klanten mis. Ook zijn Keywords in deze categorie vaak aanzienlijk duurder omdat ze direct verwijzen naar producten, merken en modellen. Door op voorhand al een schifting te maken kan de kans om alternatieve producten te verkopen kleiner worden. Artikelen waar vaker naar wordt gezocht hebben doorgaans een lagere winstmarge. Voor sommige aanbieders kan een stapje eerder in het traject juist meer voordeel bieden.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z