Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Jetpack WordPress is een toolkit voor het bekende CMS met een aantal functionaliteiten die niet standaard aanwezig zijn. Het stelt de gebruiker in staat om snel websites aan te passen, er zijn social media koppelingen aanwezig en de beveiliging wordt verhoogd ten opzichte van een standaard installatie. Wat is Jetpack WordPress en welke meerwaarde vertegenwoordigt deze toolkit?

Wat is Jetpack WordPress?

Het Content Management Systeem WordPress is niet populair geworden omdat het zo compleet is, maar juist omdat het een open raamwerk verschaft waarin vele plugins, themes en tools geïntegreerd kunnen worden. Yoast SEO en WP Super Cache zijn twee voorbeelden hiervan, Jetpack WordPress is een gratis plugin die via WordPress.com aangeboden wordt. Zoals voor veel aanvullingen op het Open Source CMS van toepassing is, zijn er onderdelen die tegen betaling worden aangeboden. De voornaamste voordelen die deze plugin biedt zijn:

Een alternatief reactieformulier met meer mogelijkheden dan de standaard versie. Het is mogelijk aan te melden vanuit externe bronnen zoals Facebook en Twitter.
Het Content Delivery Network zorgt ervoor dat content geladen kan worden vanuit de meest directe server voor verbeterde optimalisaties.
Brute force aanvallen worden tegengehouden en hacken wordt aanzienlijk lastiger gemaakt.
Er wordt een standaard contactformulier toegevoegd op basis van Akismet.
Het is mogelijk om gerelateerde artikelen weer te geven.
Widgets kunnen per pagina ingeschakeld of juist uitgeschakeld worden.

Inpluggen en wegwezen

De kale WordPress installatie biedt de basisfunctionaliteit die je van een Content Management Systeem zou mogen verwachten, maar zonder extra software te installeren kun je geen complexe websites of webshops bouwen. Dit is voor veel webdevelopers juist een voordeel omdat ze hierdoor een website uniek kunnen inrichten. Toch zijn er aantal functies die standaard onderdeel uitmaken van de meeste pagina’s, Jetpack WordPress is een plugin die veel van deze functionaliteiten toevoegt. Naast de gratis functies kan er tegen betaling van mogelijkheden gebruik worden gemaakt. Zo wordt navigeren op met name commercieel gerichte websites en webshops eenvoudiger gemaakt.

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z