Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Een Internetmarketingbureau zorgt voor de marketing en promotie van bedrijven en organisaties via het internet. Naast ontwikkeling van advertenties worden ook andere middelen ingezet, zoals de productie van aansprekende content en zoekmachine optimalisatie. Wat is een Internetmarketingbureau en voor welke diensten kan een opdrachtgever hier terecht?

Wat is Internetmarketingbureau?

Een merk, bedrijf, organisatie of een individueel persoon zal naast het leveren van producten of diensten ook aandacht moeten besteden aan marketing en promotie. Internet biedt volop mogelijkheden om de gewenste doelgroep te benaderen. Een Internetmarketingbureau helpt klanten deze doelgroep daadwerkelijk te bereiken, en beoogde doelstellingen te behalen.

De meest voorkomende diensten zijn:

  • SEO: Bij zoekmachine optimalisatie (SEO) worden websites of pagina’s dusdanig ingevuld dat ze beter scoren in zoekmachines zoals Google of Bing. Bijvoorbeeld door specifieke keywords te gebruiken op de website, of het gebruik van rich media content. Dit is normaal gesproken een traject voor de langere termijn.
  • SEA: Bij zoekmachine adverteren kan het algoritme van zoekmachines voor een deel worden overgeslagen. Door te betalen voor advertenties zal een koppeling bij de gewenste zoekopdracht verschijnen. Hiervoor zal een Internet marketing bureau de meest aantrekkelijke zoektermen analyseren.
  • Social Media: De zichtbaarheid uitbreiden via social media netwerken zoals Facebook kan voor een deel organisch verlopen, door strategisch te werken kan het aantal volgers snel uitgebreid worden.
  • Mailings: Om te voorkomen dat e-mails direct in de prullenbak terechtkomen, kunnen marketing experts verschillende methoden inzetten om mailings effectief in te zetten als promotioneel instrument.
  • Content: De uitdrukking ‘Content is King’ is nog steeds van kracht. Naast veel content is ook de kwaliteit van belang. Een Internetmarketingbureau kan de productie en distributie van content verzorgen.

De keuze voor het beste online marketing bureau is niet eenduidig te beantwoorden. Sommige bureaus bieden een meer algemene dienstverlening, terwijl andere marketing experts zich juist specialiseren in een type marketing of doelgroep. Naast grote merken schakelen ook kleinere organisaties dit soort specialisten in, om zo het marketing budget optimaal te besteden.

Als internetmarketingbureau helpen we je ook graag als SEO bureauAds bureaulinkbuilding bureau en content marketing bureau om te scoren in Google!

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z