Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Een Interne Link is een pagina die verwijst naar een andere pagina op hetzelfde domein. Hoewel ze meestal zichtbaar zijn in een navigatiebalk op de pagina, kunnen ze ook elders op een website gebruikt worden om de bezoeker naar de juiste pagina te brengen. Wat is Interne Link en hoe kun je deze koppelingen het beste gebruiken op een website?

Definitie Interne Link

Een website is doorgaans een verzameling pagina’s die zich op hetzelfde domein bevinden. Door koppelingen te maken tussen pagina’s onderling kun je bezoekers door de website heen laten navigeren en sturen in de juiste richting. Dit bevordert niet alleen de overzichtelijkheid voor de bezoekers, je kunt ook bijvoorbeeld verkoop stimuleren door mensen vanuit een informatieve pagina naar de webshop te linken.

De drie hoofddoelen van Interne Links

  1. Bezoekers kunnen eenvoudig navigeren door de website.
  2. De hiërarchie en indeling van de website wordt duidelijk gedefinieerd.
  3. De positie in de zoekresultaten kan verbeterd worden.

Web crawlers

Zoekmachines indexeren het internet met web crawlers die de inhoud van de website uitlezen. Net zoals je mensen kunt sturen geldt dat ook voor deze scripts. Door een duidelijke navigatiestructuur met Interne Links in te richten kunnen de web crawlers de volledige website indexeren, wat de vindbaarheid van individuele pagina’s weer verbetert. Interne Links zijn dus niet alleen nuttig voor de bezoekers op de pagina.

Best Practice bij Interne Links voor SEO

Veel webmasters plaatsen de navigatiestructuur van de website op een plek waar de zoekmachine niet komt, onzichtbare koppelingen worden niet gevolgd waardoor de pagina niet in de zoekresultaten zal verschijnen. Met een traditionele piramidestructuur met menu – submenu en verder zo min mogelijk diepere niveaus zal de website optimaal geïndexeerd worden. Dat heeft als gevolg dat iedere pagina potentieel een hogere ranking kan krijgen in de zoekresultaten. Bij de optimalisatie van Interne Links moet ook rekening worden gehouden met de URL structuur en de benaming van de URL’s.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z