Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Dankzij de in-depth articles-update van Google wordt er een voorkeur gegeven aan lange, informatieve content in de zoekresultaten. Dit betreft artikelen die geschreven zijn op basis van goed onderzoek, volledig zijn en originele content bevatten. Hoewel er geen vaste regels voor bestaan zijn er wel richtlijnen die de aanbieder kan volgen. Wat is in-depth articles-update en wat is de waarde van deze content?

Definitie in-depth articles-update

Volgens Google zal de perfecte zoekmachine precies de informatie geven die je op het juiste moment nodig hebt, wellicht zelfs zonder dat je daar om hoeft te vragen. Uit onderzoek is gebleken dat pakweg tien procent van het publiek op zoek is naar een verdieping in de aangeboden informatie. Dit kan een uitgebreid artikel zijn over een specifiek onderwerp. Wanneer je met een website hoog wilt scoren in Google kan het dus voordeel bieden om naast pagina’s met korte teksten ook langere pagina’s te publiceren.

Wat zijn diepgaande artikelen?

Zoals met vele criteria bij het bepalen van de ranking in de zoekresultaten, is ook de afweging achter deze in-depth articles-update niet publiekelijk vrijgegeven. In praktijk lijken grote en bekende websites het meest te profiteren van deze update, toch is het ook mogelijk voor minder bekende websites om hoger in de zoekresultaten te verschijnen met pagina’s die voldoen aan de criteria.

De lengte moet doorgaans tussen de 2000 en 5000 woorden liggen, tijdloze content die niet sterk afhankelijk is van actuele gebeurtenissen scoort beter, en de pagina moet direct te bezoeken zijn zonder eerst in te loggen of tegen betaling. Het gebruik van afbeeldingen is ook een must, er moet minimaal één afbeelding op de pagina staan die door de bots te indexeren valt. De content moet origineel zijn wat betreft schrijfwijze en de interpretatie van het onderwerp. Alleen bestaande content herkauwen is dus niet voldoende.

Dankzij de in-depth articles-update kan een pagina die normaal gesproken niet hoog zou scoren toch op de eerste resultatenpagina verschijnen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij zoekmachine optimalisatie

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z