Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Een Hosting provider is een bedrijf dat diensten levert aan personen en bedrijven die een website online willen plaatsen. Naast serverruimte mogen ze ook domeinnamen registreren, en andere diensten aanbieden op basis van standaard pakketten en/of maatwerk oplossingen. Wat is een Hosting provider en hoe bepaal je de beste aanbieder?

Wat is een Hosting provider?

Om een website online te plaatsen is het haast onvermijdelijk dat er een Hosting provider ingeschakeld wordt. Zo mogen domeinnamen alleen door erkende registranten worden aangevraagd. Deze aanbieders leveren naast ruimte op hun eigen servers ook aanvullende diensten zoals mailboxen en beheer, webdesign, en het installeren van VPN of andere maatwerk oplossingen. Per Hosting provider kan het aanbod verschillen. Wanneer een klant wil overstappen naar een andere Hosting provider is dit mogelijk. Voor het overzetten van een domein zal een ‘verhuistoken’ ter beschikking worden gesteld om de transitie mogelijk te maken.

Servers met maatwerk opties

Normaal gesproken kan een klant niet kiezen waar de website gehost wordt. Een Hosting provider kiest op welke server de data wordt geplaatst. Voor specifieke toepassingen is dit niet altijd toereikend. Het is ook mogelijk om voor maatwerk te kiezen, zo kun je een OVH server in verschillende configuraties afnemen. Een Dedicated server bijvoorbeeld, hiermee reserveert de klant een server die alleen voor die klant gebruikt wordt. De Hosting provider zal zorg dragen voor het onderhoud. Naast expertise kan deze oplossing goedkoper uitvallen dan zelf een server onderhouden binnen de organisatie.

Wat is de beste Hosting provider?

De beste Hosting provider voor 2020 zal niet voor iedere klant dezelfde zijn. Sommige providers bieden de laagste tarieven aan, maar kunnen niet altijd de beste snelheid garanderen. Soms is er behoefte aan een lokale helpdesk of service op locatie, dan vallen buitenlandse aanbieders automatisch af. Het is overigens mogelijk en zelfs waarschijnlijk dat lokale Hosting providers ook servers in het buitenland onderhouden. Het internet is namelijk een wereldwijd netwerk, afstand is niet altijd de bepalende factor.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z