Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

HiPPO (met een kleine letter ‘i’), staat voor Highest Paid Person’s Opinion of Highest Paid Person in the Office. Het is een verwijzing naar de persoon die de hoogste in rangorde is bij een bedrijf, waar ondergeschikte werknemers naartoe gaan wanneer er een beslissing genomen moet worden. Wat is een HiPPO en wat betekent deze persoon en functie voor een organisatie?

Wat is HiPPO?

De definitie van HIPPO kan verschillen per onderwerp én schrijfwijze. Met kleine letters geschreven is het een afgekorte versie van hippopotamus, het Engelse woord voor nijlpaard. Wanneer het volledig met hoofdletters wordt geschreven is het een acronym voor Habitat Loss, Invasive Species, Pollution, Human Population, en Overharvesting. Dit is een term die binnen de discussie omtrent biodiversiteit regelmatig gebruikt wordt. Dan is er nog de acronym HiPPO waarbij de letter ‘i’ zonder hoofdletter wordt geschreven omdat het deel uitmaakt van het eerste woord. Deze afkorting kan op twee manieren worden uitgelegd:

  1. Highest Paid Person’s Opinion
  2. Highest Paid Person in the Office

Als afkorting is HiPPO in beide gevallen niet compleet geslaagd wat betreft de grammatica, het is wel een herkenbare term die met een beetje fantasie in context gebracht kan worden met het onderwerp.

Hoogste Persoon op Kantoor

De meeste bedrijven kennen een verticale organisatiestructuur met verschillende lagen van autoriteit en zeggenschap. Een hogere functie betekent meer invloed in het proces, wat doorgaans ook gepaard gaat met een hoger salaris. Wanneer een werknemer een keuze moet maken, en niet de autoriteit heeft om zelfstandig tot een beslissing te komen, dan zal de werknemer contact opnemen met de HiPPO. Dit kan een afdelingshoofd zijn, of de directeur. Het aanspreekpunt is afhankelijk van de structuur binnen de organisatie. Met name de definitie waarin het wordt ‘mening’ voorkomt geeft duidelijk aan dat een collega met een hoger salaris ook automatisch meer invloed heeft. HiPPO kan als neutrale term gebruikt worden, in praktijk gaat er doorgaans een negatieve connotatie mee gepaard. Het gaat immers niet om kennis en expertise, maar om het bedrag op een loonstrookje.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z