Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Het Net is enerzijds een benaming voor het internet in zijn algemeenheid, meer specifiek was het een aanbieder van internetdiensten van de KPN. Wat is Het Net en welke rol speelt KPN momenteel op het gebied van internet dienstverlening?

Definitie Het Net

Het Internet wordt ook wel Het Net genoemd, dit is een wereldwijd netwerk van computersystemen die aan elkaar gekoppeld zijn op basis van een Internet Protocol. Het World Wide Web is een onderdeel van het internet, ook e-mail behoort tot Het Net. Voordat de term ‘Internet’ gebruikt werd, zou met ‘ARPANET’ de basis gelegd worden voor Het Net zoals we dit nu kennen. Dit systeem werd opgericht in 1969 met als doel het leger van een decentraal netwerk te voorzien. Later zou dit project verder uitgerold worden naar Amerikaanse universiteiten, de rest van de wereld zou later volgen. De eerste keer dat het intercontinentale netwerk als ‘Internet’ benoemd werd was in 1974, waarbij naast internetgebruik ook e-mailverkeer als toepassing genoemd werd.

“The Net” is ook een film uit 1995 met Sandra Bullock in de hoofdrol. In deze film speelt internet een belangrijke rol, al komen een groot aantal technische zaken in deze film niet overeen met de werkelijkheid.

KPN Het Net

In 1997 introduceerde PTT Telecom een ‘nationaal intranet’. Hierbij werden telefoonnummers gebruikt als e-mail adressen, met een beperking tot het verzenden en ontvangen van e-mails in Nederland. In deze periode zou het bedrijf staken met de ondersteuning van regionale diensten waaronder Flevonet. Twee jaar later zouden de restricties verdwijnen, en werd Het Net een standaard Internet Service Provider onder de vlag van de Planet Media Group. In 2005 zou KPN dit onderdeel compleet overnemen. Het Net als merknaam zou in 2009 verdwijnen, het webportaal werd hernoemd naar KPN Vandaag. Op dit moment levert KPN diverse lijnen waaronder 3G/4G/5G, ADSL 2+, VDSL en glasvezel.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z