Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Google Tag Manager of afgekort GTM is een beheersysteem dat de gebruiker in staat stelt om op een eenvoudige wijze code toe te voegen aan een website. Door de code op iedere pagina van de website toe te voegen is het mogelijk om Tags vervolgens via deze omgeving te beheren. Hiervoor is geen uitvoerige kennis nodig van programmeren waarmee de drempel om onderhoud te plegen aan een website laagdrempelig wordt voor de gebruiker. Wat is Google Tag Manager en hoe werkt dit systeem?

Wat is Google Tag Manager?

Zoekmachine gigant Google biedt allerlei gratis tools aan om de prestaties van websites en online marketing inspanningen te analyseren, of om advertentiecampagnes te optimaliseren. Google Tag Manager gaat wat dieper en wordt direct in de HTML van een website geïnstalleerd. Vervolgens is het mogelijk om code van externe bronnen toe te voegen en centraal te beheren.

Enkele voordelen van GTM:

Het is niet nodig om externe code handmatig toe te voegen aan een website, dit kan nu centraal via het beheersysteem van Google.
Er is een optie om code te testen alvorens deze live te publiceren. Zo kunnen fouten in de HTML worden voorkomen.
Net zoals veel andere tools van Google is ook deze Tag Manager gratis om te gebruiken. Uiteraard moet je beschikken over een Google account.

Niet alleen voor Google

Wanneer de Tag Manager toegevoegd is aan de website kan er code toegevoegd worden vanuit het centrale beheersysteem. Zo kun je bijvoorbeeld Google Analytics of AdWords toevoegen. Toch is de functionaliteit niet beperkt tot alleen diensten en code van Google, het is ook mogelijk om advertenties van Facebook, LinkedIn of Twitter te beheren. Er zijn een aantal triggers die acties in werking stellen. Mocht er behoefte zijn om code toe te voegen die niet standaard wordt aangeboden kan er ook externe HTML code worden toegevoegd of JavaScript.

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z