Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Forward is een term die gebruikt wordt om het doorsturen van een e-mail bericht te beschrijven. Het vormt samen met Reply en een nieuwe mail opstellen de basis van e-mailverkeer. Wat is de definitie van Forward en hoe wordt deze functionaliteit toegepast in zowel mailprogramma’s als bij papieren poststukken?

Definitie Forward

Forward betekent letterlijk “voorwaarts”. Het is ook een Engelstalige term om een positie in bijvoorbeeld voetbal aan te duiden. Bij de term To Forward gaat het over e-mail verkeer. In de Nederlandse taal wordt de term ‘Doorsturen’ gebruikt. Een ontvangen e-mail kan worden doorgestuurd naar een andere ontvanger. Het is daarmee niet hetzelfde als een Reply of Beantwoorden. Bij die functie wordt een ontvangen mail retour gezonden naar de originele ontvanger, voorzien van aanvullende content.

Wijze van doorsturen

Een doorgestuurde e-mail is herkenbaar aan de letters ‘FW’ in de onderwerpregel. Deze letters zullen standaard toegevoegd worden door het mailprogramma, al is het wel mogelijk om deze toevoeging handmatig te verwijderen. Het is zo duidelijk zichtbaar dat het een kopie van een mail betreft, de ontvanger is niet de persoon waar de mail oorspronkelijk aan gericht was. De originele ontvanger heeft wel de gelegenheid om een bericht toe te voegen aan het oorspronkelijke bericht.

Forwarding

Er worden veel mails over en weer verzonden, mailboxen kunnen overvol raken. Met e-mail Forwarding is het mogelijk om inkomende berichten direct door te sturen naar het gewenste adres. Er kan een filtering gemaakt worden op basis van onderwerp, begunstigde of ander criterium. Voor de verzender biedt dit een vereenvoudigde wijze van communiceren omdat het niet nodig is om meerdere mailadressen te gebruiken. Omdat de eindbestemming te wijzigen is, kan snel een andere begunstigde worden bepaald.

Doorsturen op papier

Naast elektronische mail is het ook mogelijk om papieren post door te laten sturen. Bijvoorbeeld bij een verhuizing. Het is hierbij mogelijk om te kiezen welk type post wordt doorgestuurd en voor welke periode.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z