Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Forrester Research is een bedrijf uit de Verenigde Staten dat marktonderzoek verricht, en adviseert omtrent de impact van zowel huidige als toekomstige technologie. Het is een bedrijf met onderzoekscentra in verschillende landen waaronder Amerika, Amsterdam, Parijs, Beijing en Sydney. Wat is Forrester Research en wie is de oprichter van deze organisatie?

Definitie Forrester Research

In 1983 zou George Forrester Colony dit bedrijf oprichten. Op het moment van publicatie is hij voorzitter van het bestuur en uitvoerend directeur van de organisatie. In 1996 introduceerde het bedrijf voor de eerste maal publieke aandelen op de markt. Het hoofdkwartier is nog steeds Cambridge, Massachusetts, waar het bedrijf oorspronkelijk werd opgericht.

Uitgaan van de klant

Een belangrijk speerpunt van Forrester Research is uitgaan van de consument, en daar de marketing inspanningen op richten. Dat lijkt een vanzelfsprekende strategie, toch is deze denkwijze relatief jong in marketing. Voorheen werden producten en diensten doorgaans aangeboden vanuit het perspectief van de leverancier; Welk product of dienst kunnen wij bieden aan de klant? Tegenwoordig wordt doorgaans de vraag van de afnemer centraal gesteld; Welke oplossing voor een probleem kunnen wij beantwoorden? Deze verschuiving is met name zichtbaar in online marketing strategieën, waarbij de gunst van de consument van groot belang is. In plaats van informatie zenden, zal er ook informatie ontvangen moeten worden. Door te luisteren naar de wensen en behoeften van de potentiële klant kan een marketingstrategie invulling krijgen.

Rood, Geel en Groen

Het zou tot 2017 duren voordat het marktonderzoek bedrijf een ‘product’ op de markt zou brengen, naast de standaard dienstverlening. Dit was een app voor mobiele toestellen waar gebruikers een rood (slecht), geel (neutraal) of groen (goed) oordeel konden vellen over een bedrijf. Na vijf stemmen kon het bedrijf reageren op de uitslag. Ook hierin komt de basisfilosofie van  Forrester Research weer naar voren: De consument neemt het initiatief om een bedrijf te beoordelen, later mag de aanbieder reageren op de uitslag.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z