Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Fold is het Engelse woord voor ‘vouw’. In marketing wordt vaak gesproken van ‘Above the Fold’ of ‘Below the Fold’, sinds 2019 wordt het regelmatig in verband gebracht met de vouwbare Samsung Galaxy F smartphone. Wat is een Fold en hoe belangrijk zijn ‘vouwen’ voor marketing?

Definitie Fold

Kranten worden doorgaans op grote vellen papier gedrukt. Deze publicaties worden traditioneel gevouwen en uitgestald in de kiosk. Uitgevers besloten daarom de meest pakkende titels aan de bovenzijde van de voorpagina te plaatsen, deze ruimte wordt ‘Above the Fold’ genoemd. Dit is het meest zichtbare deel van de krant. Op het internet wordt gebruik gemaakt van pagina’s die vaak hoger zijn dan één scherm. Het direct zichtbare deel wordt ‘Above the Fold’ genoemd, hoewel er ditmaal geen sprake is van een fysieke vouw in het scherm. Voor advertenties, banners en het vertonen van belangrijke informatie is met name deze ruimte van groot belang.

Bij het calculeren van Impressies is de positie van een banner belangrijk. Daarom wordt er meer waarde toegekend aan vertoningen aan de bovenzijde van het scherm.

De Fold van Samsung

In de periode dat smartphones in omvang bijna gelijk waren aan tablets, besloot Samsung een vouwbare smartphone op de markt te brengen. De Samsung Galaxy Fold is een smartphone die in het midden een vouw heeft, dankzij een nieuwe schermtechnologie. Uitgeklapt is het scherm 7.3 inch in diameter, groter dan bijvoorbeeld een iPad Mini die een scherm bezit van ‘slechts’ 7 inch. Het grotere scherm biedt in theorie meer mogelijkheden voor weergave van extra content, maar omdat het een afwijkend schermformaat betreft zullen veel applicaties niet aangepast worden om optimaal gebruik te maken van dit formaat. Het kan wel gebruikt worden om twee conventionele schermen naast elkaar weer te geven. Dit product was vooral een ‘proof of concept’, en niet ontwikkeld om direct een grote markt aan te spreken.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z