Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Flight staat voor ‘vlucht’. Naast het gebruik binnen een airline, wordt het ook gebruikt om onderdelen van een marketingcampagne te onderscheiden. Net als ‘fly by air’ ofwel vluchten met tussentijdse landingen, kan een reclamecampagne tijdelijk stoppen om later weer te continueren. Wat is Flight en hoe werkt dit binnen een marketing campagne?

Definitie Flight

Bedrijven zullen niet altijd een reclamecampagne in de lucht houden. Een campagne kan worden opgesplitst in Flights, periodes waarin een reclamecampagne loopt met tijdelijke onderbrekingen. De redenen om via een Flightschema te adverteren kunnen verschillen:

  • Consumenten kunnen ‘reclameblind’ worden, door een pauze in te richten kan dit worden voorkomen.
  • Een terugkerende campagne kan een persoon ‘triggeren’ dankzij de herkenning.
  • Bij een terugkerende Flight worden vaak kortere commercials uitgezonden met lagere kosten. De langere boodschap is reeds bekend bij de consument.
  • In de periode van een pauze kan er analyse worden uitgevoerd. Zo kunnen Flights met elkaar worden vergeleken in effectiviteit.

Hoewel de commercials aangepast kunnen worden, behoren ze wel tot dezelfde campagne. De inhoud zal (deels) overeenkomen, en ontworpen worden op basis van dezelfde content en een gelijk concept. Herkenning en recollectie spelen belangrijke factoren in deze strategie.

Vliegmodus

Ook bij een werkelijke booking kan ‘fly’ worden toegepast, en dan als “Flight Mode” op mobiele toestellen. In deze stand is het niet mogelijk om gebruik te maken van een draadloze internetverbinding. Hoewel deze term ook op vasteland gebruikt wordt, duidt het op de restrictie om een draadloze internetverbinding tot stand te brengen tijdens een vlucht. Hoewel er bij een airline gebruik wordt gemaakt van andere frequenties is er een kleine kans dat er interferentie kan plaatsvinden. Steeds meer airlines bieden on-board wifi functionaliteit aan, waarmee internet tijdens een vlucht toch mogelijk is. In “Vliegmodus” is het niet mogelijk om dynamisch advertenties te laden. Cookies kunnen wel informatie opslaan om deze later te synchroniseren.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z