Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

FAQ Schema Markup is een categorie HTML markeringen zoals deze bepaald is door de vier zoekmachines van Google, Yandex, Bing en Yahoo!. Door gebruik te maken van deze tags is het mogelijk om vragen en antwoorden niet alleen zichtbaar te maken op de webpagina’s maar ook direct in de zoekresultaten pagina’s. Wat is FAQ Markup en wanneer is het niet de bedoeling om gebruik te maken van deze tags?

Wat is FAQ Markup?

Om webcrawlers en het zoekalgoritme de inhoud van webpagina’s beter te laten lezen hebben vier vooraanstaande aanbieders van zoekmachines de Schema.org standaard ontwikkeld. Zo kunnen webmasters niet alleen webpagina’s beter leesbaar maken voor bots, de resultaten kunnen direct worden weergegeven op de zoekresultaten pagina’s. In het geval van de FAQ Markup betekent dit een lijst met vragen en antwoorden die direct op de pagina van de zoekmachine te zien zijn. Het is daarmee niet nodig voor de persoon die zoekt om de achterliggende webpagina te bezoeken. Hoewel dit voordelig kan zijn wat betreft de vindbaarheid van informatie, kan het voor commerciële bedrijven wel zorgen voor minder bezoekers omdat het antwoord al op de zoekresultaten pagina wordt gegeven.

Verschil tussen FAQ en QA

De FAQ Markering is niet voor alle pagina’s met vragen en antwoorden geschikt. Wanneer er bijvoorbeeld één vraag wordt gesteld met meerdere antwoorden, zoals dit op fora vaak gebeurt, valt dit niet onder de definitie van een Vraag & Antwoord pagina. In dat geval kan gebruik worden gemaakt van de QAPage instructie. In principe geldt dit voor alle pagina’s die ingevuld worden op basis van User Generated Content, denk aan productpagina’s met gebruikerservaringen. Ook is het niet de bedoeling dat FAQ Markup wordt gebruikt om promotionele uitingen te publiceren. Als de vragen bijvoorbeeld sturend en duidelijk subjectief van aard zijn is het niet de bedoeling om deze informatie te laten indexeren als Frequently Asked Questions pagina.

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z