Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Discover is de nieuwe naam voor Google Feed. Het laat een lijst zien met onderwerpen en nieuwsberichten die aansluiten bij de persoonlijke interesses van de gebruiker, zonder dat er handmatig naar deze onderwerpen gezocht wordt. Wat is de betekenis van Discover en is er een speciale app voor nodig om deze informatie te bekijken?

Definitie Discover

Eerst was er Google Now, toen kwam Google Feed en daarna volgde Google Discover. Al jarenlang probeert de zoekmachine gigant om een gepersonaliseerde tijdlijn met informatie aan te bieden aan hun gebruikers. De content wordt gebaseerd op de data die Google heeft van de gebruiker. Er zijn meerdere apps die dergelijke functionaliteit bieden, met als voordeel voor deze software dat er geput kan worden uit veel data die via diverse kanalen zoals de zoekmachine en YouTube verzameld wordt. De content wordt geordend als een serie kaarten, de inhoud van deze kaarten wordt dynamisch verzameld van het internet.

Discovery online

In het Nederlands vertaald betekent Discover ‘ontdekken’. Op basis van een algoritme wordt relevante content weergegeven. Door de richtlijnen voor Google webmasters te volgen zal de kans hoger zijn in de feeds terug te komen. De standaard SEO principes zijn ook van toepassing op discovery online, denk aan aansprekende onderwerpen en rich media content zoals afbeeldingen. Volgens Google is er toename van vijf procent in kliks en een stijging van drie procent in gebruikerstevredenheid bij het weergeven van grote afbeeldingen in de kaarten.

Is er een app voor Discover?

Het is niet nodig om een speciale app voor Discover te installeren, toen deze functionaliteit werd geïntroduceerd was hiervoor ook geen Android update vereist, omdat deze dienst werkt binnen de standaard Google app of via Google.nl in de browser. Het is ook een platformonafhankelijke functie die op dezelfde wijze werkt op Apple systemen, een Android toestel is daarmee geen vereiste.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z