Download jouw gratis SEO Checklist!
46 checks voor ijzersterke SEO vriendelijke content

Direct gratis in je mailbox
2.400 marketeers en ondernemers gingen je voor
Wekelijks de beste content in je mailbox

Digital Disrupted staat voor de transformatie die het bedrijfsleven doormaakt door nieuwe digitale technologieën en zakelijke modellen. Hoewel het woord ‘disruption’ staat voor ‘verstoring’ of ‘ontwrichting’ hoeft de term niet per definitie negatief van betekenis te zijn. Wat is Digital Disrupted en hoe kunnen bedrijven hier op een positieve wijze mee omgaan?

Definitie Digital Disrupted?

Digital Disrupted, ook wel Digital Disruption genoemd, is een gevolg van de digitale transitie die de samenleving als geheel doormaakt. Steeds meer handelingen en diensten vinden plaats via digitale kanalen en middelen, soms als alternatief maar ook als volledige vervanging. Met name bedrijven die voor de digitale revolutie zijn opgericht, en in een aantal traditionele sectoren, kunnen nieuwe methoden en kanalen een onvoorziene impact hebben op de organisatie.

Waarom Xerox geen iPhones maakt

In de jaren zeventig van de twintigste eeuw kreeg Steve Jobs een rondleiding bij Xerox. Zij hadden een “Think Tank” in het leven geroepen met daarin de meest innovatieve technici, ingenieurs en uitvinders ter wereld. De moderne computermuis is een voorbeeld van de innovaties die bij Xerox bedacht werden. Maar de directie zag computers als bedreiging. Want met beeldschermen zouden kopieerapparaten niet meer nodig zijn, en dat was hun voornaamste bron van inkomsten. Jobs profiteerde van deze kortzichtigheid en ‘leende’ diverse innovaties voor de lijn Apple computers.

Consumenten als leidende factor

In plaats van bedrijven die voor consumenten bepalen hoe ze producten en diensten kopen, bepalen consumenten in toenemende mate hoe distributiemodellen werken en hoe producten ontwikkeld worden. Crowdfunding diensten als Kickstarter behoren tot de Digital Disrupted generatie, webshops zoals Amazon hebben de retail sector op z’n kop gezet. Bedrijven die niet, niet tijdig of niet op de juiste wijze inspelen op het digitale tijdperk kunnen hier aan ten onder gaan. Denk aan winkels als V&D of de Kijkshop die gesneuveld zijn. Supermarkten als Jumbo en Albert Heijn scoren juist goed omdat ze hun dienstverlening weten te vertalen naar digitaal, met Digital Disruptors als Picnic op hun hielen.

Volg ons online

Regelmatig delen we inhoudelijke kennisvideo’s op YouTube.
Volg ons op Instagram voor minder officiële posts.
Blijf op de hoogte via LinkedIn van blogs en zakelijk nieuws.
Volg ons op Facebook.

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z